Termometrul de camera pentru copil

/ / Modificat: 2013-10-18
Termometrul de camera pentru copil

Credeai ca singurul termometru de care are nevoie bebelusul este cel pentru verificarea temperaturii corporale? Temperatura camerei in care sta copilul tau este esentiala, iar pentru a te asigura ca se incadreaza in limitele recomandate de medici pentru siguranta si sanatatea lui, ai nevoie de un astfel de dispozitiv. Afla care este temperatura optima pentru camera copilului si ce tipuri de terometre ai ca optiuni!

Ce face un termometru de camera?

Termometrul de camera este dispozitivul folosit pentru monitorizarea temperaturii unei camere. Acesta este un dispozitiv extrem de util care ofera o temperatura confortabila, dar mai ales constanta pentru bebelusul tau.

Tipuri de termometre de camera

Producatorii au realizat de-a lungul timpului mai multe variante, unele mai imbunatatite si mai inteligente ca altele.

Ele sunt menite sa ofere mai multa facilitate utilizatorilor si sa fie cat mai practice incorporand in ele o multime de accesorii in functie de nevoi. Ele sunt de marimi si forme diferite, insa este esential sa stii ca exista astfel de termometre:

  • cu alcool;

  • cu mercur;

  • cu gaz;

  • digitale.

De asemenea, materialul din care sunt produse poate fi din:

  • sticla;

  • plastic.

Fara doar si poate, termometrele digitale sunt cea mai utila gaselnita in acest domeniu. Utilizarea lor este atat de simpla si nu presupune o mare indemanare.

Accesorii si functii suplimentare

Pe langa cele clasice, simple, exista o varietate de produse care au implementate diverse accesorii si functii menite sa fie folosite si la altceva decat la scopul propriu zis.

Termometrele de ultima ora au incorporate senzori electronici si display digital.

Multe dintre ele sunt inzestrate si cu sisteme de alarma care detecteaza focul si fumul prin masurarea unei cresteri rapide a temperaturii.

Altele sunt inzestrate cu o alarma care te atentioneaza imediat cand temperatura creste sau scade. In cazul acestora se poate regla o temperatura anume pe care sa o urmareasca termometrul, iar cand aceea este depasita sau scade, alarma incepe sa bipaie.

Higrometrul este un alt dispozitiv care poate fi introdus in termometrul de camera, avand rolul de a masura umiditatea. Un nivel de umiditate echilibrat este extrem de necesar pentru sanatatea bebelusului.

Unele termometre de camera au incluse chiar si termometre de masurare a temperaturii corporale.

Altele pot avea implementat chiar si termometru pentru a masura temperatura apei pentru baita bebelusului.

La ce trebuie sa fii atenta cand cumperi un termometru de camera?

  • verifica intotdeauna la magazin sa fie integru, sa nu fie atins, spart sau stricat;

  • intereseaza-te care sunt temperaturile limita pe care le poate atinge; este posibil sa dai bani in plus doar pentru faptul ca atinge temperaturi mai inalte sau mai scazute decat altele; tu nu ai nevoie de uh astfel de termometru pentru camera bebelusului, deci evita sa dai bani in plus inutil;

  • verifica acuratetea cu care raspunde termometrul la schimbarile bruste de temperatura; cele din plastic raspund mai greu acestor schimbari;

  • intai gandeste-te la asteptarile pe care le ai de la el si la buget; de exemplu, daca nu ai termometru corporal si nici umidificator, poti investi o suma mai mare intr-un termometru de camera care detine toate cele 3 functii; insa daca nu ai nevoie de astfel de accesorii atunci e inutil sa dai bani in plus pentru ele.

Care este temperatura optima pentru camera copilului?

In mod cert vara ai tendinta de a racori camera micutului in timp ce iarna, instinctual, dai drumul din ce in ce mai tare la calorifere. Este important sa asiguri o temperatura corecta mediului in care sta cel mai mult copilul, pentru ca o camera prea rece sau prea calduroasa a fost asociata nu numai cu boli comune (raceala, gripa, tuse convulsiva), dar si cu sindromul mortii subite la sugari.

Temperaturile recomandate de medici pentru camera copilului trebuie sa se incadreze intre 16-20 de grade Celsius.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii Camera bebelusi Camera bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre