Mobila pentru bebelus: ce trebuie sa cumperi neaparat si ce poti achiziona mai tarziu

/ / Modificat: 2017-03-24
Mobila pentru bebelus: ce trebuie sa cumperi neaparat si ce poti achiziona mai tarziu

Inca de cand afli ca esti insarcinata, te gandesti cu entuziasm la cum o sa arate camera copilului tau. Primul tau act oficial ca parinte, inainte de venirea pe lume a copilului, este sa cumperi mobila pentru bebelus. Atat tu, ca viitoare mamica, cat si partenerul tau, va puteti simti emotionati la inceput, dar indata ce incepeti sa va faceti planuri si sa va puneti intrebari, tensiunea poate creste, ducand la stari de nervozitate.

Relaxeaza-te! Achizitionarea mobilei pentru bebelusi nu trebuie sa fie ceva complicat. Multi parinti au obiceiul sa prospecteze piata online, inainte de a merge efectiv la cumparaturi. Nu uita sa vizitezi si magazinele din zona, pentru a-ti face o idee clara despre materialele folosite si raportul calitate-pret. Multi producatori ofera reduceri, asa ca este bine sa consulti si ofertele promotionale.

Daca te simti coplesita de oferta de mobila existenta pe piata si nu mai stii ce sa alegi, cere sfatul unui consilier de vanzari. Criteriile pricipale de care trebuie sa tii cont, atunci cand cumperi mobila pentru bebelus, sunt marimea camerei sau spatiul de care dispui pentru amenajare si bugetul pe care il ai la dispozitie. Cat despre stil, bebelusului nu ii pasa de el. Mobilarea camerei este placerea ta si doar a ta.

Patutul: prima si cea mai importanta achizite

Alege mai intai patutul si decoreaza camera copilului in functie de el. Pediatrii recomanda instalarea patutului in camera parintilor in primele sase luni de viata ale bebelusului. Daca patutul nu incape in dormitorul parintilor, poti sa cumperi un leagan pentru inceput. Dupa ce bebelusul a implinit sase luni, este bine sa doarma in propria lui camera, aranjata corespunzator.

Daca te incanta ideea unul patut ieftin, la mana a doua, cantareste-ti foarte bine decizia, plecand de la criterii de siguranta. S-ar putea sa nu merite banii, avand in vedere ca un patut nou, de calitate, poate costa mai putin de 450 lei. Unele patuturi sunt prevazute cu grilaj din lemn, copilul riscand sa se sufoce sau sa se stanguleze accidental.

Daca te-ai decis totusi sa cumperi un patut din lemn, asigura-te ca este vopsit sau finisat cu vopsea ori lac pe baza de apa, lipsite de toxicitate. Distanta dintre zabrelele laturilor patului nu trebuie sa fie mai mare de 6 cm. In caz contrar, bebelusul risca sa-si blocheze manuta sau piciorul intre zabrele.

Totodata, latimea grilajului de la saltea pana la bara de sus trebuie sa fie mai mica de 66 de cm, iar grosimea saltelutei trebuie sa aiba maxim 10-11 cm. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este durabilitatea. Alege un patut solid, pe care sa il poti utiliza daca te decizi sa mai faci un copil. Sau poti cumpara unul convertibil, caruia i se scot lateralele si poate fi transformat intr-un pat de copil mic de toata frumusetea.

Salteaua trebuie sa fie ferma

O saltea pentru bebelus de calitate costa in jur de 450 de lei sau chiar mai mult. Aceasta trebuie sa fie ferma, nu moale, pentru a ajuta la dezvoltarea oasele celui mic in mod corespunzator. Daca salteaua este moale, bebelusul se poate sufoca daca ajunge sa doarma pe burtica. Nu da banii pe pernute, paturici pufoase si animale de plus pe care sa le pui in patut, din aceleasi considerente de siguranta.

Fotoliile balansoar cu taburet pentru relaxare

Atunci cand te trezesti noaptea, sa iti hranesti bebelusul la san sau sa ii dai sa suga din biberon, vei dori sa stai cat mai confortabil. Un fotoliu balansoar, care vine la pachet cu un taburet pentru relaxarea picioarelor, este o achizite de exceptie. Poti cumpara un asftel de set din orice magazin de mobila, la un pret care pleaca de la 600 de lei. O alta optiune, ceva mai scumpa, este sezlongul tapitat.

Un fotoliu-balansoar reprezinta o investitie pe termen lung! Copilul tau il va adora atunci cand va creste si se va tolani in el sa se joace, sa citeasca sau sa se uite la televizor.

Sifonierul si rafturile pentru carti pot astepta

Dulapul pentru hainute nu trebuie sa fie special conceput pentru bebelus. Poti sa pastrezi hainutele celui mic in dressingul tau sau poti achiziona mai tarziu un sifonier pe care copilul sa il foloseasca multi ani la rand.

O comoda cu sertare poate fi, insa, extrem de utila. Ocupa putin loc si poate fi extrem de spatioasa. Renunta la ideea de a cumpara rafturi pentru depozitarea cartile si jucariilor. Le poti achiziona cand micutul va merge la gradinita. Sigur vei gasi loc pentru depozitarea jucariilor intr-o cutie de tip taburet, ieftina si practica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mobila bebelusi Amenajare camera bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre