Camera bebelusului

/ / Modificat: 2014-04-01
Camera bebelusului

camera bebelusuluiCamera bebelusului ii va defini personalitatea si depinde numai de tine sa alegi cele mai potrivite culori si piese de mobilier, astfel incat bebelusul sa dispuna de toata linistea necesara in camera sa.

Fie ca visul copilului tau este sa devina printesa, pompier sau super-erou, cei mici au nevoie de o camera care sa-i inspire. Astfel, ii poti oferi copilului tau o camera in care sa se dezvolte, sa se joace si sa fie el insusi. De la modelele clasice la cele fantastice, urmatoarele idei ar putea sa te inspire cand vine vorba de camera copilului tau.

Cand vine vorba de decorarea viitorului sau actualului bebelus, nu este de glumit. Acesta este un eveniment special, mai ales cand ai atatea variante din care poti sa alegi.

Este normal sa nu stii cum ar trebui sa arate o asemenea camera, poti sa iti imaginezi si sa visezi. Este foarte important ca atunci cand te apuci de decorat si utilat sa ai in vedere de ce anume ai nevoie tu si mai ales de ce are nevoie copilul tau.

Cunoaste camera

Suna ciudat? De fapt, nu este. Daca ai de gand sa sari peste acest pas este foarte posibil sa regreti mai tarziu. Ar trebui sa-ti pui urmatoarele intrebari:

Pe unde intra lumina? Prea multa lumina de dimineata poate face ca cel mic sa se trezeasca mai devreme decat de obicei. Exista un colt apropiat de fereastra in care este mai frig in special pe perioada iernii? Acesta te poate ajuta sa-ti dai seama unde trebuie sa plasezi patul copilului.

Citeste mai multe despte lumina in camera bebelusului.

Mobila

patut bebeLucruri esentiale:

  • patutul;

  • masa pentru schimbat scutece;

  • dulapior cu sertare pentru haine;

  • scaun comod pentru tine in momentele in care alaptezi sau vrei sa-l legeni;

  • un covor gros sub masa de schimbat scutece pentru protectie.

Alege culoarea

Alegerea culorilor pentru camera copilului este cu mult diferita decat daca ai face-o pentru o alta camera din casa. Trebuie sa fii creativa si sa te distrezi. Poti vopsi doi pereti intr-o culoare, iar pentru ceilalti doi sa folosesti ceva in contrast cu primii. Decide ce stare vrei sa-ti inspire camera copilului, iar de aici trebuie doar sa ai in vedere ca daca este prea incarcata poate ascunde scopul acesteia - un loc linistitor pentru copilul tau.

Citeste mai multe despre peretii din camera bebelusului.

Alege perdele in culori complementare

Decizia pe care trebuie sa o iei cu privire la draperiile sau la perdelele pentru geamurile din camera copilului este diferita de cea pe care o luai de obicei pentru restul casei. Nu folosi perdele cu snururi! Pot fi cauza unor accidente! De asemenea, evita draperiile foarte lungi. Din momentul in care copilul incepe sa mearga de-a busilea, draperiile pot cadea si il pot vatama.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera bebelusului Mobila bebelusi Mobilier bebelusi Pat bebelusi Camera bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre