Samponul pentru bebelusi. Sfaturi si recomandari de produse

/ / Modificat: 2013-04-12
Samponul pentru bebelusi. Sfaturi si recomandari de produse

Piata produselor pentru ingrijirea bebelusilor s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar oferta este atat de variata, incat uneori iti este greu sa te decizi ce produse sa cumperi. Toate promit ca fac minuni si ca ingrijesc in mod corespunzator pielea bebelusului, insa acest lucru nu inseamna ca absolut toate produsele sunt bune. De aceea, este important sa consulti cu atentie eticheta cu ingredientele care se regasesc in sampon si, de ce nu, sa tii cont de parerile mamicilor care au descoperit cele mai bune sampoane pentru bebelusii lor.

Sfaturi pentru cumpararea celui mai bun sampon pentru bebelusi

Pentru a gasi samponul perfect pentru bebelusul tau, este posibil sa fii nevoita sa incerci mai multe marci de produse. Deoarece pielea capusorului este delicata, formula samponului trebuie sa fie la fel.  

Evita sampoanele cu parfum

Daca samponul pentru parul tau il alegi si in functie de cat de placuta este aroma lui, pentru bebe este recomandat sa alegi un sampon care nu contine parfum. Acesta poate fi iritant, din cauza anumitor substante chimice folosite pentru sporirea mirosului.  

Achizitioneaza doar sampoane hipoalergenice pentru bebelusi

Verifica eticheta samponului pentru bebelusi si cauta mentiunea "hipoalergenic". Aceasta garanteaza ca produsul nu contine substante care ar putea sa-i cauzeze bebelusului tau alergii sau alte probleme.

De asemenea, este recomandat sa verifici daca pe eticheta este specificat ca samponul pentru bebelusi nu contine parabeni. Este posibil ca sampoanele fara substante chimice sa fie mai scumpe, insa pentru sanatatea bebelusului tau, merita sa dai fiecare banut.  

Alege sampoane cu formula "fara lacrimi"

Din propria ta experienta, stii cat de neplacut este atunci cand iti intra spuma de sampon in ochi. Bebelusul tau nu trebuie sa treaca prin aceasta experienta, mai ales ca nu are inca reflexul de a-si feri ochisorii de spuma samponului. Din acest motiv, este recomandat sa alegi un sampon pentru bebelusi pe eticheta caruia este specificata formula "fara lacrimi".

Din acest punct de vedere, nu ar trebui sa-ti fie greu sa gasesti un sampon bun, intrucat cele mai multe sampoane pentru bebelusi au formula usoara si delicata. Daca esti in cautarea unui sampon pentru bebelusi si vrei sa fii sigura ca alegerea ta este una buna, te poti alatura mamicilor din comunitatea Copilul.ro, pentru sfaturi si pareri.  

Mamicile recomanda cele mai bune sampoane pentru bebelusi

Mamicile de pe formul Copilul.ro iti vin in ajutor cu recomandari de produse, pentru ca tu sa decizi ce sampon se potriveste cel mai bine bebelusului tau.

"Suntem foarte multumiti de produsele de la Nivea (cele din Germania, nu cele facute la noi). Altele nu am indraznit sa folosim pentru a nu a avea probleme (nepotelul meu s-a iritat de la Johnson's, fetita unei prietene s-a iritat de la Dalin)" - Babiloon

"Eu am folosit pentru Mihaita numai Johnson si sapun si sampon. Altceva nu, pentru ca lui i-au facut bine si nu are rost sa incerc atat timp cat sunt bune. Atat de bun e samponul incat i-l ascund ca deschide sticla si baga in gura" - Alexmihai

"Eu folosesc pentru Anisia asa: pentru par am folosit inca de la nastere: Shampooing Mousse Nourrison-Mustela, este special pentru cojite, dar poate fi folosit si preventiv chiar daca nu are. Noi l-am folosit 8 luni!! Tine foarte mult pentru ca pui putin si e suficient. Iar pentru corp si par, acum ca e mai mare: Gel dermo nettoyant pentru par si corp - Mustela; si asta tine foarte mult! Ambele miros sublim (flori de camp) si lasa o piele foarte fina si matasoasa, eu sunt extrem de multumita de ele!" - Anissia

"Noi folosim tot produse de la Mustela de cand ne-am nascut si suntem foarte multumiti de ele. Incearca-le cu cea mai mare incredere, sunt cam scumpe, dar se merita pentru ca te tin foarte mult" - Filipescu Stefania

"Mai nou folosim Nivea, sampon pentru par si corp, sapun, servetele umede. Am incercat aproape toate firmele si nu am avut nici o problema" - Robynely

Tu ce sampon pentru bebelusi folosesti sau ai de gand sa folosesti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre