Produse pentru baia bebelusului

/ / Modificat: 2012-04-06
Produse pentru baia bebelusului

Pentru baia bebelusului vei avea nevoie de o multime de produse, dintre cele mai diverse, de la sampon si prosopel, pana la cadita. Afla mai jos care sunt produsele necesare pentru ca baia bebelusului sa fie completa.

In primul rand, atunci cand urmeaza sa-i faci baie bebelusului, pregateste-ti din timp toate lucrurile de care stii ca vei avea nevoie. E bine sa le ai pe toate la indemana, chiar langa cadita. Odata ce bebelusul este in apa, nu te vei mai putea indeparta pentru a aduce un sapun sau un prosop de care ai uitat.

Pentru inceput va trebui sa achizitionezi:

• un termometru pentru camera de baie si un termometru pentru apa, pentru a verifica temperatura apei

• un covoras antiderapant, un prosop sau scutec din bumbac pentru asezat bebelusul in cadita

• o cadita

Produse de curatare pentru baia bebelusului

Curatarea bebelusului incepe de sus in jos si din fata spre spate, asa ca in primul rand vei avea nevoie de un sampon delicat pentru pielea capului si parul moale al celui mic.

Alegerea unui sampon potrivit bebelusului tau trebuie sa tina cont atat de nevoile micutului cat si de anumite principii de baza in selectarea cosmeticelor pentru bebelusi. 


Orice produs ai alege, ai grija sa fie testat dermatologic si sa precizeze ca este hipoalergenic pentru a evita riscul de alergii. Samponul nu trebuie sa contina sapun (pentru ca usuca pielea) si trebuie sa aiba o formula „fara lacrimi”. Daca pielea bebelusului tau este foarte sensibila, ai grija ca samponul sa nu contina coloranti artificiali, parfum, alcool si sa aiba un ph neutru, apropiat de cel al pielii.

Un gel de dus sau un sapun pentru copii este esential pentru a curata corpul bebelusului. Un sapun obisnuit pentru adulti ii va usca pielea celui mic asa ca este bine ca pe acestea sa le eviti.

Pentru baita lui bebe o sa mai ai nevoie si de un burete care sa fie doar al lui. Acesta te va ajuta mai ales in locurile mai greu accesibile de pe corpul bebelusului (in zona urechiuselor, intre degetele de la maini si de la picioare). La fel de bine poti folosi un prosopel moale, umed si cald pentru a pastra curata fiecare cuta a pielii bebelusului tau.

Pentru a uda corpul bebelusului pe tot parcursul baitei poti folosi o cana. O sa fie utila si pentru clatit sau poti folosi din nou buretele pe care sa-l storci pe corpul lui bebe.

Un prosop mare si moale va face ca baia bebelusului sa se termine in cel mai placut mod. Inveleste-l cu totul in acest prosop si sterge-l cu blandete.

Dupa baita, pielea bebelusului necesita o ingrijire atenta pentru ca hidratarea sa sa fie continua. 

Cada bebelusului

Cel mai indicat mod de a-l pastra pe bebelusul tau curat este de a-l spala intr-o cadita speciala pentru bebelusi, care sa ii ofere siguranta si confortul de care are nevoie.

De asemenea, cadita pentru bebelusi este realizata pentru a face mai simpla manevrarea bebelusului ud si de a-l aseza intr-un loc sigur. In ziua de astazi, poti alege din o multitudine de modele de cadite pentru bebelusi. Multe dintre ele sunt realizate strict pentru confortul bebelusului, altele prezinta inferior un burete moale.

Din atatea modele din care poti sa alegi, acest produs pentru bebelusul tau nu este o decizie peste care sa treci cu usurinta. In alegerea unui model, iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele:

• cauta un material care sa nu se modifice odata cu greutatea bebelusul sau a apei;

• caditele retractabile sunt mai indicate pentru carat si stocarea lucrurilor, pe cand cele neretractabile sunt mai solide si puternice;

• cadita destinata atat bebelusului, dar si copilului mic iti poate servi pe o perioada mai lunga de timp pentru ca aceasta poate fi ajustata astfel incat sa fie confortabila bebelusului pe masura ce creste;

• scurgere la baza caditei poate usura spalarea ei; ai grija sa nu aiba margini care ar putea sa raneasca pielea delicata a bebelusului;

Produse pentru masajul bebelusului dupa baita

Pentru masajul bebelusului este nevoie sa alegem dintr-o gama de produse pe cel mai potrivit: ulei de corp, lotiune, crema etc. Care dintre aceste produse pentru masaj este cel mai potrivit pentru pielea bebelusului tau?

Masajul bebelusului este foarte important, atat pentru dezoltarea psihica, cat si pentru cea fizica. Pe langa faptul ca va intari legatura dintre voi, masajul il va ajuta sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic, ajuta digestia si imbunatateste circulatia sangelui.

Pentru ca exista atat de multe produse pe piata pentru masajul bebelusului, multe mamici sunt nedumerite cu privire la ce sa aleaga si ce ar fi mai potrivit pentru acest moment special alaturi de bebelusul lor.

Este important de stiut ca, orice ai alege, este bine ca produsul respectiv sa fie special conceput pentru bebelusi (cosmeticele pentru adulti contin alcool, coloranti artificiali si parfum ce pot irita pielea sensibila a bebelusului) si sa fie testat dermatologic si clinic.

Cele mai indicate produse pentru masajul bebelusului sunt uleiul de corp si lotiunea de corp. Aceste doua produse sunt mai uleioase decat cremele obisnuite, fiind mai greu absorbite de piele (poti astfel masa mai mult timp corpul bebelusului tau) si oferind hidratare de lunga durata.

Este bine sa-i faci masaj bebelusului cu uleiul de corp sau lotiunea de corp, seara, dupa baita, pentru ca ele sa hidrateze intensiv si sa poata fi absorbite de piele pe parcursul noptii. Consistenta lor fluida permite ca masajul sa fie delicat si usor de facut.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Baie bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre