Zgomotul produs de bebe cand bea lapte

/ / Modificat: 2010-06-14
Zgomotul produs de bebe cand bea lapte
Intrebare:

- Copilul meu nu a racit: nu are nasul infundat, dar atunci cand mananca lapte se aude un zgomot ca si cum ar avea nasul infundat. I-am dat 3 zile panadol 2.5ml la 12 ore, dar degeaba. Ce tratament anume ma sfatuiti sa urmez?

Raspuns:




 

Primul sfat este sa nu mai administrati medicamente copilului fara recomandarea medicului si fara sa existe un motiv pentru administrarea acestora.

Panadolul este un preparat pe baza de Paracetamol, cu efecte analgezice (calmeaza durerea) si antipiretice (reduce febra) care este indicat pentru calmarea durerilor care insotesc eruptia dintilor, durerilor de gat si combaterea febrei adesea asociata cu raceala, gripa,  boli infectioase  ale copilariei; la sugarii sub 3 luni se administreaza numai cu avizul medicului.

Din moment ce, asa cum spuneati chiar dumneavoastra, "copilul nu a racit, nici nu are nasul infundat", deci probabil n-avea nici febra, nici vreo durere, nu exista nici un motiv care sa justifice administrarea Panadolului.

Daca acel "zgomot" se aude numai cand bea laptele este posibil sa se datoreze faptului ca bea repede, cu pofta si inghite aer sau respira mai rar; daca ar avea o problema de ordin medical ar trebui sa aiba nasul infundat sau sa se auda acel zgomot si in alte momente ale zilei, nu numai in timpul alimentatiei.

Daca aveti in continuare suspiciuni sau daca apar si alte semne care ar indica o problema de sanatate, solicitati un consult medicului de familie sau pediatrului inainte de a-i administra orice tratament.

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre