Necesarul de lichide la sugar

/ / Modificat: 2010-06-14
Necesarul de lichide la sugar
Intrebare:

- Am o fetita de 6 luni si 3 saptamani nascuta cu greutatea de 3,700 kg. In momentul de fata ea cantareste 8,500 kg. Am citit ca la aceasta varsta un bebe trebuie sa consume 800 gr de lapte pe zi, fara mancare. Fetita mea nu mananca cele 800 de grame pe zi ea consumand in jur de 700, incluzand si masa din noapte la care inca nu a renuntat. Pe langa lapte consuma la ora 10 piure de fructe sau o masa de fructe suc natural facut in casa cca 50-60 gr si la pranz o masa cu legume, peste de 2 ori pe saptamana. Este o probleme ca fetita mea nu consuma cele 800 grm de lapte pe zi ? Este o problema ca eu inca nu am introdus apa in alimentia ei inlocuind aceasta cu ceai sau suc de fructe ?

Raspuns:




 

Dupa varsta de 6 luni, majoritatea sugarilor mai consuma doar 400-600 ml de lapte pe zi.

Alimentatia diversificata inlocuieste treptat alimentatia exclusiv lactata din lunile precedente.

Laptele este inca un aliment important si indispensabil pentru dezvoltarea corespunzatoare a sugarului, insa singur, nu mai poate asigura necesitatile nutritive specifice acestei varste.

Astfel, alimentele consistente sunt cele care aduc in alimentatie un aport corespunzator de nutrienti, inclusiv vitamine, minerale si nu in ultimul rand de fibre alimentare.

Nu este neaparat ca sugarul sa consume apa, atat timp cat necesarul de lichide este acoperit cu ceai sau suc de fructe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre