Necesarul de lichide la sugar

/ / Modificat: 2010-06-14
Necesarul de lichide la sugar
Intrebare:

- Fetita mea, in varsta de 9 luni, nu mai vrea sa bea nici un fel de lichid de vreo saptamana si ceva. Ceai nu, apa nu, suc de fructe nu. Am incercat cu toate recipientele posibile, cu biberonul, cu lingurita, cu cana cu cioc, cu cana normala, nu si nu. Refuza categoric, abia pot sa-i picur in gurita cativa mililitri. De mancat mananca bine, este vioaie, nu este palida, pielea are aspect normal. Are 8600 grame, acum cateva saptamani i-am facut ecografie abdominala, totul a iesit in regula. Pana acum 2 saptamani bea si 200 ml pe zi, acum ce are oare? Isi ia lichidele din lapte si mancare? Nu ii este sete deloc? E normal?

Raspuns:




 

La varsta de 9 luni, necesarul estimat de apa (lichide) este de 125-145 ml/kg/zi. La o greutate de 8600 de grame aceasta corespunde la un necesar de lichide de 1000-1250 ml/zi.

Desigur ca si necesarul de lichide variaza in functie de temperatura ambianta (necesarul creste in conditii de temperatura crescuta) sau de diversele pierderi (febra, transpiratie, varsaturi, diaree etc.)

Necesarul de lichide este asigurat prin: lapte, ceai, apa, suc de fructe, supa si alte alimente. Astfel daca acest necesar este acoperit prin lapte si alimente nu este neaparat necesar sa consume apa sau ceaiuri, atat timp cat este asigurata o hidratare corespunzatoare.

Daca insa apreciati ca nu este asigurat acest necesar iar fetita refuza anumite lichide puteti suplimenta lichidele cu ajutorul supei de e xemplu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre