Canuta cu cioc pentru bebelus

/ / Modificat: 2009-09-17
Canuta cu cioc pentru bebelus





 

Canuta cu cioc pentru bebelus este de fapt o canuta cu un capac tuguiat prin care se poate bea mai usor decat cu o cana obisnuita.

Avantajul canutelor cu cioc si supapa este ca lichidul din interior se varsa mai greu decat in cazul canutelor obisnuite. Poti opta intre modele cu sau fara toarte, cu capac din plastic sau din silicon (cele din silicon sunt mai moi), cu desene etc. Canutele cu cioc pot fi foarte folositoare in tranzitia de la biberon la cana obisnuita.

Ele pot ajuta si la imbunatatirea coordonarii miscarii de la mana la gura. Atunci cand bebelusul tau are indemanarea motorie de a tine o cana, dar nu si abilitatea de o face sa nu curga, o canuta cu cioc ii poate oferi independenta necesara si in acelasi timp il poate ajuta sa nu faca prea mare dezastru.

Unii bebelus prefera canuta cu cioc inca de la 5-6 luni, dar altii nu sunt interesati de folosirea ei pana dupa implinirea varstei de un an. Majoritatea bebelusilor par pregatiti sa o foloseasca in jurul varstei de 7-9 luni.

 Tranzitia de la biberon la canuta

Unii bebelusi accepta canuta cu cioc imediat, la altii va dura un pic pana sa se obisnuiasca cu ea. Poti incerca urmatoarele metode pentru a face tranzitia mai usoara:

•  Incepe cu un capac moale, asemanator cu tetina, ce poate parea mai familiar bebelusului decat un capac tare de plastic.

•  Arata-i bebelusului tau cum sa ridice canuta la gura pentru a bea.

•  Ai rabdare. Pana cand bebelusul tau va stapani manevrele, probabil ca este indicat sa pui in canuta doar apa. Atunci cand agita canuta sau o arunca, s-ar putea totusi ca lichidul din inetrior sa se verse si apa este cea mai inofensiva in aceasta privinta.

•  Incearca mai multe modele pana cand il gasesti  pe cel cu care se intelege bine bebelusul tau. Pentru mai multe idei cauta in sectiunea Produse pentru bebelusi a site-ului noastru. Unele modele au supape, care se pot dovedi eficiente atunci cand e vorba de oprit lichidul din a se varsa, dar sunt mai greu de folosit de bebelus, care trebuie sa suga din canuta cu mai multa putere.

•  Incurajeaza-l pe bebelusul tau sa foloseasca o cana obisnuita atunci cand crezi ca e pregatit.

Ce poti sa faci daca bebelusul refuza canuta

Gasesti mai jos cateva strategii care ar putea sa il convinga pe bebelusul tau sa foloseasca canuta:

•  Inmoaie capatul canutei in lapte sau suc si apoi da-i bebelusului sa bea.

•  Daca bea din biberon, incearca sa ii dai jumatate din sticla si cand o termina da-i jumatatea cealalta din canuta.

•  Daca bebelusul tau incearca sa suga din canuta, dar nu iese nimic, inlatura supapa de siguranta din interior.

•  Ofera-i bebelusului un pai. Pentru unii copii este mai simplu de folosit.

•  Inlocuieste bauturile. Unii bebelusi vor bea apa sau suc din biberon, dar nu si lapte.

• Bea tu prima din ea in fata lui si arata-i cum se face.

•  "Am citit intr-o revista sa le dam mai intai canitele ca si jucarii dar sa punem un pic de apa in ele. Cand bebelusul o duce la gurita si simte curgand apa se invata sa bea." irinacodrin, Localitate: Iasi


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre