Biberoane fara Bisfenol A

/ / Modificat: 2012-01-10
Biberoane fara Bisfenol A

biberon_bpaIn ultima vreme, a revenit in discutie continutul de Bisfenolul A (BPA) din biberoane. Bisfenolul este o substanta chimica folosita in fabricarea plasticului si a rasinilor.

In particular, este utilizat pentru a produce policarbonatul, un plastic din care sunt fabricate biberoane, recipiente pentru mancare, dispozitive medicale, echipamente sportive etc.

Temerile sunt legate de posibilitatea ca, in anumite conditii, Bisfenolul sa migreze in alimente intr-o cantitate care ar pune in pericol sanatatea.

In aceste conditii a aparut cererea de inlocuire a policarbonatului cu materiale alternative care nu contin BPA .

Chicco a lansat noile linii de biberoane 0% BPA : Linia Evolution 0% BPA, fabricata din PES (polietersulfona) si linia Traditionala 0% BPA, fabricata din PP (polipropilena). Alaturi de cele din sticla, acestea completeaza gama de biberoane Chicco.

chicco_traditionalDin ce materiale sunt fabricate noile biberoane?

Linia de biberoane Evolution 0% BPA este fabricata din Polietersulfona (PES), un plastic fara BPA, transparent, rezistent si ultraperformant avand culoarea delicata a ambrei.

Ele sunt disponibile in urmatoarele variante: biberon in unghi, biberon 150 ml, 250 ml si 330 ml.

Toate variantele sunt cu tetina din latex (cauciuc natural) sau silicon. Noua linie de biberoane Evolution 0% BPA poate fi recunoscuta dupa ambalajul auriu, care subliniaza calitatea excelenta.

Linia de biberoane Traditionala 0% BPA este fabricata din Polipropilena (PP),un plastic semiopac, fara BPA. Ele sunt disponibile in urmatoarele variante: biberon 150 ml, 250 ml si 330 ml.

biberon_chiccoToate variantele sunt cu tetina din latex (cauciuc natural) sau silicon. Biberoanele din Polipropilena au decoratii variate, amuzante si viu colorate. Pe ambalaj este specificat 0% BPA.

Nu ar fi mai sigur sa utilizam biberoanele din sticla?

Sticla este un material inert, natural si sigur din punctul de vedere al contactului cu mancarea, indicat in special in primele luni de viata ale bebelusului.

Cand bebelusul incepe sa interactioneze cu biberonul este necesar sa optati pentru un biberon fabricat din materiale alternative deoarece sunt mult mai usoare si pot fi manevrate cu mai multa usurinta.

In urma studiilor efectuate de catre Observatorul Chicco, s-a constatat ca aceste biberoane sunt optime pentru sanatatea bebelusului si sunt conform cu toate standardele internationale de siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biberon bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre