Trucuri pentru alaptarea in public

/ / Modificat: 2017-08-07
Trucuri pentru alaptarea in public

Alaptarea bebelusului in public poate fi un moment stanjenitor si delicat pentru tine, in special daca esti proaspata mamica si treci pentru prima oara prin asta. Nicio femeie nu se simte tocmai confortabil atunci cand isi expune sanii in vazul lumii. Insa alaptatul in public nu este un gest vulgar, ci este un dar minunat pe care o mamica il face bebelusului. 

Ai incredere in tine!

Inainte de a alapta prima oara in public, "inarmeaza-te" cu toate gandurile bune si cu o atitudine pozitiva. Fii convinsa tu, inaintea oricarei alte persoane, ca gestul tau nu este unul vulgar, ci cat se poate de natural si ca nevoile copilului tau sunt peste privirile curioase ale trecatorilor. Nu esti nici prima, nici ultima persoana care isi hraneste bebelusul in acest mod, iar majoritatea persoanelor are o reactie pozitiva la femeile care alapteaza in public.

Atitudinea ta face totul in astfel de momente si contribuie si la modul in care vei fi privita de cei din jur. Daca ai o atitudine relaxata si fireasca in timp ce alaptezi bebelusul, trecatorii vor fi si ei la fel si vor incerca sa te faca sa nu te simti prost. Dar daca esti stresata si agitata, vei atrage si mai mult atentia curiosilor si s-ar putea sa te simti jenata.

Imbraca-te corespunzator

Atunci cand iesi cu bebelusul in oras, trebuie sa te gandesti ca modul in care te imbraci sa faciliteze accesul lui la sanul tau, fara a fi nevoita sa dai jos prea multe straturi de haine.

Ia-ti un sutien special pentru alaptare si eventual o bluzita suficient de decoltata sau cu nasturei, pentru ca scoaterea sanului sa se faca cat mai discret si fara prea mari eforturi.

Nu pune pe tine pulovere sau bluze pe gat, care trebuie date jos sau ridicate, deoarece iti ingreunezi sarcina de a face acest lucru cat mai discret si usor.

Daca simti nevoia, gaseste un loc mai ferit

Sunt situatii in care nu ai ce sa faci si te vezi nevoita sa alaptezi in mijlocul unei multimi de oameni. Chiar si asa, oriunde te-ai afla, tot trebuie sa existe cateva spatii izolate sau mai ascunse, astfel incat sa nu fii in centrul atentiei tuturor:

  • intr-un colt al restaurantului sau magazinului;
  • in masina personala;
  • pe scaunele din spatele unui autobuz sau tramvai;
  • pe o bancuta retrasa dintr-un parc etc.

Foloseste sistemele ergonimice de purtare a bebelusilor

Slingul este unul dintre dispozitivele cele mai practice de purtat bebelusul. Unul dintre beneficiile lui este si ca faciliteaza alaptarea si o "ascunde" de ochii lumii. Atunci cand bebe sta ghemuit in sling, aproape ca nici nu i se vede fata.

Orice alt sistem de purtare a bebelusului iti va oferi aceasta intimitate. Ai o multime de variante dintre care poti alege: wrap tesut sau elastic, SSC, mei tai, wrap tai. Trebuie doar sa mergi in magazinele specializate, sa probezi si sa alegi ce vi se potriveste cel mai bine.

Sub nici o forma nu opta pentru paturici sau esarfe cu care sa iti acoperi sanul si bebelusul. Nici tie nu ti-ar placea sa mananci cu o patura pe cap!

Ia-ti cateva persoane apropiate cu tine

Primele dati cand faci acest lucru este bine sa fii inconjurata de persoane dragi tie, foarte apropiate, care sa fie partase la un moment atat de delicat si intim. Te-ar putea ajuta sa te relaxezi si sa te simti mult mai bine.

In plus, daca rogi sa mearga cu tine o prietena care este si ea la randul ei mamica, ar putea sa iti ofere cateva sfaturi si sa te ajute cu cateva trucuri pentru ca totul sa decurga mai usor si mai confortabil pentru tine. Experienta unei astfel de persoane te poate ajuta sa faci momentul alaptatului in public mai putin stanjenitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare public Alaptare bebelus Sling bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre