Sfaturi de intarcare de la mamici

/ / Modificat: 2011-08-11
Sfaturi de intarcare de la mamici

sfaturi_intarcare_bebe

Intarcarea reprezinta incetarea alaptarii bebelusului sau copilului. Este un pas mare in dezvoltarea lui si nu este intotdeauna un test usor de trecut de parinti. Daca te-ai hotarat sa intarci copilul, atunci ia in considerare sfaturile, trucurile si solutiile pertinente ale mamicilor care au trecut prin acest proces in cresterea copilului.

Nu exista o varsta anume la care se intarca copiii. Insa trebuie sa stii ca nu este usor la nicio varsta sa il dezveti pe micut de sanul care i-a fost atata timp sursa de hrana, protectie, alinare sau calmare.

Mamicile, membre ale comunitatii Copilul.ro au impartasit sfaturi legate de intarcare, bazate pe experienta lor personala si au oferit solutii pentru mamicile care se confrunta cu aceasta problema.

Iata cateva dintre cele mai eficiente trucuri:

Intarcarea progresiva

Flo: Am alaptat 1 an si 7 luni. Eu l-am intarcat pe Alexis treptat. Pe la 1 an si 5 luni ii dadeam numai de 3 ori pe zi. La culcare seara, dimineata la 7 si la amiaza. Noaptea dormea singur in camera si foarte rar se trezea la 2. Ii dadeam apa... mai facea scandal, dar ii trecea repede. De la 1 an jumate nu i-am mai dat, decat seara si dimineata. Seara ii dadeam cereale cu lapte cu lingurita, apoi ma puneam langa el in pat si-i povestem......Cand mai pomenea de tzitzi ii distrageam atentia cu altceva. Ultima masa la care am renuntat a fost cea de la 7 diminata.....mi-a fost un pic teama ca se va trezi de tot (dupa ce primea tzitzi, mai dormea pana la 10). I-am pus laptele praf in sticluta cu pai (nu a acceptat niciodata biberonul...isi facea greata) si dupa ce l-a baut a mai cerut.....i-am mai dat, a intrebat de doua ori de tzitzi si a adormit. Trei zile a fost mai greu ca era parca mai marait....ceva ii lipsea....apoi i-a trecut.

Ramonelena: Si eu mai alaptez inca (emma are 1 an si 4 luni), dar nu-ii mai dau decat seara la culcare. Eu te sfatuiesc sa o faci progresiv si incearca sa il saturi bine la masa precedenta. Eu fac asa:seara inainte de culcare ii pregatesc lapticul praf, pe care il mananca tot,a poi ii dau tzitzi, nu imediat, dar cam la 10-15 minute. Iti dai seama ca asta e asa mai mult pentru imunizare, caci de saturat, nu se mai satura. E bine sa iti manance alt lapte ca sa poti inlocui tzitzicul.

Intarcarea brusca

Wanu: eu am intarcat fata la 1 an si 7 luni, brusc. Nu i-am dat seara la culcare, pentru ca practic la ea asta era problema - nu adormea decat la san, cand am vazut ca se poate si fara, salutare.

art_intarcare_bebeAutointarcarea

Claudia73: Maria avea 9 luni si 2 saptamani, era vara, caldura mare......si n-a mai vrut lapte de la subsemnata. Abia daca o faceam sa manance seara, inainte de somn. In ultima saptamana a mai supt de 3 ori si ...gata! Trebuia sa-i dau lapte asa ca am trecut-o pe formule de lapte. Sincera sa fiu, invidiez mamicile care au alaptat o perioada mai mare de timp.

Doloro: Oli a supt din ce in ce mai rar , nu a mai vrut sa suga dimineata, eu am mai incercat sa-l pun la san, dar deja il streasam si am renuntat...Asa ca a supt doar seara cateva luni pana cand a inceput sa faca figuri, mi-am dat seama ca e cazul sa renunt , lapte mai era cat sa suga o data pe zi ...pentru mine a fost foarte greu , pentru Oli nu ... eu l-as fi alaptat pana la 3 ani.

Schimbarea programului/rutinei de somn

Alte mamici sustin ca schimbarea orei de culcare, si implicit a rutinei de somn, le-a ajutat sa intarce copilul. Atunci cand cel mic prefera sa suga la san seara, inainte sa adoarma trebuie sa incerci sa ii distragi atentia cu alte activitati, cum ar fi cititul unei povesti, un cantecel sau alt joculet sau masaj care sa il ajute sa adoarma si sa "uite" de alaptare. Da-i apoi putin biberonul si lasa-l sa adoarma. Nu va fi usor, dar mamicile garanteaza ca in cateva saptamani se vad rezultatele.

Schimbarea pozitiilor si locurilor de alaptare

Daca bebelusului tau ii place sa fie alaptat intr-o anumita pozitie sau loc, atunci ia masuri in acest sens. La orele la care trebuie sa ii dai san schimba-i pozitia si alapteaza-l intr-un loc care nu ii este familiar. Va plange si va fi iritat, dar dupa un timp va renunta la san, pur si simplu pentru ca nu ii mai place. Nu il va mai asocia cu ceva placut si confortabil si va prefera sa renunte.

Remediile naturiste pentru intarcare

Multe mamici sustin in continuare ca metodele babesti precum aplicarea usturoiului pe sani sau a ardeiului iute si a altor produse naturiste il vor dezvata pe bebe de san.

Sursa foto:babygearworld.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare bebelusi Rutina somn Program somn Intarcare Metode intarcare bebelus Trucuri intarcare Varsta intarcare

Articole recomandate

Citeste si despre