Mulsul sanilor, sfaturi practice de la mamici

/ / Modificat: 2011-03-04
Mulsul sanilor, sfaturi practice de la mamici

Alaptarea ar putea fi avansata cu srinta la rangul de arta sau mestesug. Nu presupune o simpla hrana pentru bebelus, ci are mai multe implicatii si uneori, chiar complicatii. Una dintre ele este pentru multe femei mulsul laptelui matern atunci cand bebelusul nu e in preajma sau doarme. Pentru asta, ai nevoie de cele mai bune trucuri de la mamici care au trecut prin asta!

Gaseste momentul potrivit!

Este esential sa gasesti momentul potrivit pentru a colecta laptele matern. Unele femei au mai mult lapte dimineata si profita de acest lucru pentru a depozita o parte din el. Altele reusesc sa faca mai bine acest lucru in timpul somnului din timpul zilei al bebelusilor, cand sunt putin mai relaxate.

Asigura-te ca ai tot "echipamentul" necesar langa tine!

In primul rand pompa de san nu trebuie sa lipseasca. Exista mai multe tipuri de pompite, fiecare cu dotarile si utilitatile ei. Unele sunt electrice, altele sunt manuale. Alege-o pe cea care ti se potriveste si pe care o manuiesti cel mai repede si usor. De exemplu, daca nu alaptezi foarte mult copilul sau deloc, ai nevoie de o pompa de calitate mare si rezistenta, pentru ca o vei folosi des.

De asemenea, asigura-te ca ai cutii sau pungi de depozitare, prosopele curate din bumbac, un ambient corepunzator, relaxat, linistit etc.

Incepe sa colectezi lapte inca de la inceput!

Chiar in primele saptamani dupa nastre, spun specialistii, este indicat sa te initiezi in procesul de colectarea laptelui. In acest fel te vei obisnui mai repede cu aceasta tehnica si iti va fi de ajutor pentru cand te vei intoarce la munca si vei avea nevoie sa fii cat mai rapida in a face acest lucru.

Relaxeaza-te!

Nu o sa poti sa te mulgi si sa colectezi laptele daca esti tensionata sau stresata. Este esential sa iti gasesti o tehnica de relaxare inainte de a purcede la acest proces.

Pentru a te relaxa mai mult si a realiza colectarea laptelui mai usor trebuie sa te relaxezi: alege o camera linistita, retrasa si foloseste o fotografie a bebelusului sau lucrusoare de-ale lui pentru a-ti induce o stare de relaxare.

Fa mai multe lucruri in acelasi timp (multitasking)!

Sa nu crezi ca trebuie sa stai si sa mulgi lapte de 5 ori pe zi pierzand zeci de minute. Multe mamici au declarat ca in timp au inceput sa faca mai multe lucruri in acelasi timp cu mulsul: sa faca liste de cumparaturi, sa raspunda la mailuri, sa stea pe internet etc. Pe unele dintre ele chiar le relaxeaza acest lucru si le ajuta sa mulga mai usor laptele. Asadar, testeaza si aceasta varianta: gaseste-ti o alta activitate practica pe care sa o faci in acelasi timp si vezi cum te simti. S-ar putea s aimpusi 2 iepuri deoadata.

Ai grija de cum depozitezi laptele!

Sfaturile mamicilor este acela de a depozita laptele in pungute mai mici si mai multe. In felul acesta vei putea sa scoti mereu alta punguta daca mai e nevoie, dar daca scoti o punguta mare si bebelusul nu mananca tot, nu il mai poti recongela sau depozita la loc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mulsul sanilor Alaptarea bebelusului Colectare lapte matern Pompa san

Articole recomandate

Citeste si despre