Laptele matern se strica la temperatura camerei dupa acest timp

/ / Modificat: 2019-04-04
Laptele matern se strica la temperatura camerei dupa acest timp

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca in primele sase luni de viata bebelusul sa fie hranit numai cu lapte matern.

Si daca trebuie sa te duci la lucru, ce se intampla? Daca biroul ar fi langa casa ta, nu ar fi nicio problema, dar daca este la o distanta de o jumatate de ora, de exemplu, alaptarea devine "misiune imposibila" si te face sa te intrebi: cat rezista laptele la temperatura camerei?

Potrivit Institutului Clinic Mayo, laptele matern proaspat isi mentine proprietatile timp de pana la 6 ore, cu conditia ca in incapere sa nu fie cald, iar daca temperatura este mai ridicata, limita este de 4 ore.

Erori in pastrarea si utilizarea laptelui matern

1. Se amesteca laptele proaspat cu cel congelat

Se pot amesteca, atat timp cat ambele sunt din aceeasi zi. Inainte de combinare, ar trebui sa te asiguri ca ambele lichide au o temperatura similara, astfel incat cel mai recent trebuie sa se raceasca.

2. Fara apa

Primavara sau vara esti tentata sa-i dai copilului putina apa, dar acest lucru poate provoca diaree si malnutritie, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

3. Biberonul cu lapte inghetat nu se pune la soare sau in cuptorul cu microunde

Unele parti pot fi reci si anticorpii pe care ii contine se pot distruge. Cel mai bine este sa pui recipientul in frigider si sa-l lasi sa se dezghete peste noapte.

4. Schimbarea culorii

Institutul Clinic Mayo sustine ca culoarea laptelui matern variaza in functie de ceea ce manaca mama si acelasi lucru se intampla atunci cand este inghetat. Nu te speria! Dar daca, totusi, nu esti sigura ca este bun, nu i-l da bebelusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte matern Lapte matern folosinta Colectare lapte matern

Articole recomandate

Citeste si despre