Intarcatul copilului si bromcriptina

/ / Modificat: 2017-09-22
Intarcatul copilului si bromcriptina
Intrebare:

- In aceasta perioada, imi intarc fetita in varsta de 1 an. De 4 zile nu a mai supt la san. Dar problema este ca ma dor sanii foarte tare. In primele zile a fost ceva mai suportabil (deoarece nu era suficient de mult lapte), dar dupa 2-3 zile, acesta s-a acumulat, sanii mi s-au intarit si au inceput sa fie durerosi. Am fost la medic, mi-a prescris Bromcriptina, dar prefer sa nu iau asa ceva, pentru ca este un medicament pe care il folosesc de regula bolnavii de Parkinson (am citit prospectul) si de aceea mi-a fost teama de un astfel de tratament. Am incercat cu aplicatii cu foi de varza. Intr-adevar, mi s-au mai calmat durerile, dar astazi, dupa 5 zile de cand am intrerupt alaptarea, am constatat un flux urias de lapte si a trebuit sa ma mulg. Ma tem foarte tare de complicatiile in acest sens, cum ar fi mastita. Cum as putea sa reduc fluxul de lapte si ce ar trebui sa fac?

Raspuns:

 Bromcriptina este un produs farmaceutic frecvent folosit pentru ablactare (intreruperea lactatiei), faptul ca se poate utiliza si in alte afectiuni, nu-l contraindica in cazul dumneavoastra, si nici nu-i modifica efectul. In cazul in care nu aveti incredere in medicul dumneavoastra aveati posibilitatea sa cereti si parerea altui medic, sau sa comunicati medicului curant ingrijorarea dumneavoastra fata de acest produs.

Prin actiunea dumneavoastra de a va mulge pentru a reduce din cantitatea de lapte prezenta la nivelul sanului, nu faceti altceva decat sa mentineti secretia lactata. Mulsul este unul din factorii care stimuleaza secretia lactata.

dr. Ciprian Pop-Began
-obstetrica ginecologie
-Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof.Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre