Cum te poate ajuta partenerul in alaptare

/ / Modificat: 2014-08-25
Cum te poate ajuta partenerul in alaptare

Alaptarea este mult mai usoara atunci cand esti prima oara mamica si ai parte de ajutor din partea celorlalti. Dincolo de accesoriile care-ti pot usura munca in timpul alaptarii bebelusului si de sfaturile pretioase ale medicilor, partenerul tau de viata se poate dovedi un ajutor de nadejde in deprinderea tainelor acestei metode de hranit bebelusul.

Ia-l cu tine la cursuri de pregatire pentru nastere

  Daca vrei sa te asiguri ca taticul iti va fi un partener de incredere in procesul alaptarii bebelusului, ia-l cu tine la cursuri Lamaze, inca din timpul sarcinii. Acolo, va intelege cel mai bine care sunt schimbarile prin care trece corpul tau, va invata cum sa te ajute si sa-ti fie alaturi in acest demers si sa transforme alaptarea intr-o metoda de a va apropia si consolida relatia.  

Te protejeaza in timpul sexului

In cazul in care nu ati fost impreuna la cursuri Lamaze si vrei sa-ti transformi partenerul intr-o sursa de ajutor pe perioada alaptarii, este recomandat sa discuti cu el despre modificarile prin care trece organismul tau in alaptare, pentru a sti la ce sa se astepte si a intelege mai bine ce presupune acest proces.

In momentul in care afla ca, uneori, nu suporti sa-ti atinga sanii in timpul sexului pentru ca sunt foarte sensibili si durerosi, va avea grija sa te menajeze.

Iti ofera tot ce ai nevoie pentru mai mult confort

Cu ajutorul partenerului tau, poti scapa de grija de a alerga prin toata casa dupa produsele si accesoriile necesare in timpul alaptatului. Taticul iti poate crea ambientul si conditiile necesare pentru ca tu sa alaptezi copilul in siguranta si relaxata. In plus, este aproape de tine in cazul in care ti-e sete sau ai nevoie de o gustare in timp ce alaptezi, fara a mai fi nevoie sa te intrerupi si sa fugi la bucatarie.  

Merge la cumparaturi in locul tau

Atunci cand alaptezi, ai frecvent nevoie de lotiuni cu lanolina pentru calmarea durerilor de la nivelul sfarcurilor, de pad-uri pentru alaptat, aparatoare pentru mameloane etc. Atunci cand nu le ai acasa ori rezervele ti se termina, partenerul tau poate da oricand o fuga la farmacie sau magazin pentru a ti le procura, scapandu-te astfel de aceasta grija.

Iti alina orice disconfort cu vorbe dulci

Nivelul de epuizare, durerile de la nivelul mameloanelor si disconfortul provocat uneori de refuzul copilului de a suge la san te pot face sa fii mai irascibila decat de obicei. Insa partenerul tau poate deveni "pastila" de relaxare si calmantul perfect in aceste situatii, atunci cand iti spune ca te iubeste, te consoleaza si te alinta asa cum numai el stie.

Durerile dispar si simti cum te energizezi atunci cand ai parte de aprecierea acestuia, care te cunoaste suficient de bine pentru a sti cum sa te consoleze in situatii stresante.  

Are grija de bebelus si te lasa sa dormi mai mult

Epuizarea cauzata de somnul insuficient si grijile zilnice pe care le manifesti zilnic in ingrijirea copilului te pot face sa adormi cu bebelusul in brate, in timp ce il alaptezi. Noroc ca taticul este adesea prin preajma pentru a lua copilul si a-l aseza in patutul lui si a te lasa astfel sa tragi un pui binemeritat de somn.

De asemenea, cu ajutorul lui, poti avea parte si de nopti mai lungi de somn. Colecteaza laptele matern de seara in biberoane si lasa-le pregatite pentru mesele nocturne ale copilului. In acest fel, nu vei mai fi nevoita sa te trezesti pentru a pune bebelusul la san, ci vei pasa responsabilitatea taticului, care nu va trebui decat sa scoata biberoanele din frigider, sa le incalzeasca si sa le dea micutului cand se trezeste.

Iti poate face masaj in timp ce alaptezi

Daca vrei ca alaptarea sa fie o sursa de relaxare, atunci profita de faptul ca partenerul tau este pe langa tine si ademeneste-l sa-ti faca masaj la talpici sau la umeri, pentru a te dentensiona putin. Inainte de a-si da seama in ce s-a bagat, masajul va deveni o parte din ritualul de relaxare al fiecarei alaptari.

Partenerul tau te ajuta atunci acnd alaptezi copilului? In ce alte moduri crezi ca mai pot fi de ajutor taticii in alaptarea bebelusilor? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutor partener alaptare Ajutor tatici alaptare Alaptare bebelusi Ajutor alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre