Crina Coliban, consilier in alaptare: Motivele pentru care nu alapteaza femeile

/ / Modificat: 2019-04-17
Crina Coliban, consilier in alaptare: Motivele pentru care nu alapteaza femeile

Alaptarea este ideala pentru bebelusi, in conditiile in care laptele matern este important pentru dezvoltarea copilului si cresterea imunitatii acestuia.

Iar contactul fizic este la fel de important pentru ca intareste legatura dintre mama si bebelus.

Sunt femei care alapteaza pana la 1 an sau chiar mai mult. Dar sunt si altele care nu o fac deloc, din diverse motive.

De ce nu alapteaza unele mamici

Crina Coliban, consilier in alaptare, vorbeste despre cele mai importante motive pentru care unele mamici nu alapteaza.

In primul rand, le este frica. In al doilea rand este vorba despre comoditate, iar cel de-al treilea, intr-un procent mic - exista niste afectiuni, niste probleme de sanatate incompatibile cu alaptarea.

"Cea mai mare frica este ca te doare pentru ca ai auzit asa in stanga si in dreapta, ca faci rani, curge sange, copilul te musca, ii dau dintii, fuge cu sfarcul prin casa. Iti este frica pentru ca nu cunosti, iti este frica pentru ca nu ai aflat inca de existenta unor specialisti, a unor oameni care pot sa vina la tine acasa, care te consiliaza sau care pot sa te consilieze prin telefon si care pot sta cu tine dinainte de nastere si pana in prima, a doua saptamana cand alaptarea se face eficient. Faci rani pentru ca nu-l pui pe copilas cum trebuie la san. Dar totul se rezolva", a explicat Crina Coliban la emisiunea "Vorbeste lumea".

"Le este frica sa nu li se strice sanii"

Aceasta a punctat si un alt motiv de frica. Sunt femei care se tem ca isi strica sanii daca alapteaza. Mai ales cele care au implanturi de silicon si care cred ca nu pot hrani copilul la san.

"Exista femei cu implanturi care alapteaza fara nicio problema. Implanturile nu sunt un motiv pentru care sa nu alaptezi. Povestea asta cu mi se strica sanii, se lasa si o sa arat ca o vaca, tot felul de discutii de genul asta, nu au legatura cu realitatea. Este exclusiv o treaba genetica, o treaba legata de cum e colagenul, cum e tesutul femii respective. Lasarea sanului nu are legatura cu alaptatul", a mai spus consilierul in alaptare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Alaptarea la san

Articole recomandate

Citeste si despre