Alaptatul m-a facut sa ma simt ca si cum as avea superputeri

/ / Modificat: 2018-08-02
Alaptatul m-a facut sa ma simt ca si cum as avea superputeri

Sotul meu m-a poreclit "sanii magici" atunci cand copiii nostri erau mici si nu, porecla nu avea nici o conotatie sexuala, daca la asta te gandesti. De fiecare data cand nu putea sa il linisteasca si sa il aline pe cel mic, mi-l pasa mie, la "sanii magici" si de obicei era suficient ca bebe sa ia o gura de lapte de la mami pentru ca totul sa fie din nou in regula in lumea lui.

Poate ca de aceea cred ca alaptatul m-a facut sa ma simt ca as avea superputeri si uite care au fost acestea si cum le-am dobandit:

Mi-am vrajit nou nascutul

Atunci cand mi-a fost pus pentru prima data pe piept, imediat dupa nastere, bebe a cautat instinctiv sanul de parca stia ca raspunsul tuturor nevoilor sale sta in gasirea sfarcului meu.

Cand in sfarsit l-a gasit si colostru i-a umplut burtica cu toate lucrurile bune de care avea nevoie exact in acel moment al vietii sale, bebelusul meu s-a simtit alinat dupa socul venirii pe lume. Acea prima alaptare a reprezentat un moment in care noi doi am stabilit o legatura indestructibila – el era vrajit de mamica lui, iar eu ma indragostisem de el.

Le-am rezolvat toate problemele, ca prin magie

Desi poate fi obositor sa fii tot timpul la dispozitia "clientului", alaptarea m-a facut mai puternica decat Femeia Fantastica. Eu si numai eu eram raspunsul nu doar pentru foame, dar si pentru alinarea durerilor de dinti, a plictiselii, a frustrarilor, a temerilor. Eu si "sanii magici" era tot ce aveau nevoie copiii mei ca sa infrunte si sa invinga orice furtuna in micul lor univers.

Mi-am hipnotizat copiii

Sunt absolut sigura ca exista un sedativ in laptele matern, deoarece bebelusii mei erau incapabili sa se lupte cu puterile somnolente ale acestuia. Acum sugeau cu foame si in secunda urmatoare le gadilam obrajorii ca sa nu adoarma inainte de a manca suficient.

Evident ca mi-am folosit aceasta superputere, de a-i hipnotiza sa adoarma, de fiecare data cand aveam nevoie ca ei sa adoarma inainte de a-i pune in patut. Alaptatul a devenit pentru copiii mei un fel de ajutor pentru a adormi si nu regret asta.

Elixirul relaxarii mele

Superputerile m-au facut sa realizez ca alaptarea era un elixir tonic care ma relaxa si pe mine, nu doar pe copii. La fel cum cel mic se folosea de "sanii magici" sa se simta alinat, tot asa foloseam si eu alaptarea lui pentru a ma relaxa si a ma destinde, poate si multumita prolactinei, hormonul relaxarii, eliberat de corp de fiecare data cand imi hraneam bebelusul.

Asa cat tu, mamica care alapteaza acum, esti o eroina de poveste, cu superputeri. Pune stapanire pe ele si foloseste-le in avantajul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea bebelusului Alaptarea la san Alaptarea la cerere

Articole recomandate

Citeste si despre