Trucuri pentru un alaptat facil

/ / Modificat: 2013-06-27
Trucuri pentru un alaptat facil

Alaptarea, la fel ca si nasterea, ar trebui sa fie un proces cat se poate de natural. Din pacate, din cauza a prea multor informatii existente, proaspetele mamici sunt uneori mai derutate decat erau pe vremuri mamele noastre. Venim in ajutorul vostru cu cateva trucuri care sa va transforme aceasta experienta intr-una de neuitat.

Ca urmare a acestui proces cat se poate de natural, copilasul isi dezvolta o imunitate crescuta a organismului, laptele matern continand o serie de anticorpi care protejeaza copilul de numeroase infectii. Lapticul este steril, la temperatura potrivita, disponibil oricand, in cantitatea potrivita; tine atat de sete, cat si de foame fiind digerat cu usurinta de sistemul digestiv inca nedezvoltat al sugarului.

Prin alaptat, mama este protejata impotriva  cancerului de san si ovarian, scade riscul aparitiei depresiei postpartum si osteoporozei.

Cauta cele mai bune pozitii pentru alaptat!

Nu putem vorbi despre o pozitie "minune" sau o pozitie recomandata.  Fiecare mamica isi va gasi pozitia preferata, cea mai comoda si placuta atat de ea, cat si de bebelus. Poti alege intre:

  • pozitie-alaptare-leaganPozitia "Leagan" – este cea mai folosita pozitie  in primele saptamani dupa nastere, dar nerecomandata mamicilor care au nascut prin cezariana deoarece greutatea copilului apasa abdomenul.
  • pozitie-alaptare-culcatPozitia "Culcat" – este foarte confortabila pentru mamele care au nascut prin cezariana, deoarece le este greu sa tina copilul in brate si presiunea din abdomen este scazuta. De asemenea, este o metoda excelenta atunci cand vrei sa te odihnesti.
  • pozitie-alaptat-minge-fotbalPozitia "Minge de fotbal" – este foarte buna mamicilor care au gemeni, au nascut prin cezariana sau au sanii mari.

Ai grija de sanii tai

Dupa fiecare sedinta de alaptat, incearca sa lasi o picatura de lapte sa se usuce pe sfarcuri, este un adevarat "medicament". Schimba-ti tampoanele de sani cat mai des, astfel incat sa te simti mereu uscata.Exista in comert tampoane de sani refolosibile ce se pot spala usor la masina sau manual.

In timp ce faci baie, evita ca sapunul, samponul sau alte produse sa-ti atinga sfarcurile. Orice spalare a sanilor se va face doar cu apa calduta. Daca totusi nu te poti abtine sa folosesti geluri de dus sau sapunuri, foloseste din cele special concepute pentru bebelus. In caz de nevoie poti folosi un unguent care sa contina lanolina sau, mai bine, ulei de masline.

Inainte de alaptare

Fa o baie cu apa calduta sanilor, va ajuta relaxarea canalelor galactofore si iesirea imediata a laptelui. Bea cel putin un pahar de 250 ml de apa exact inainte de alaptare. Daca poti, bea si in timpul alaptarii.

Nutritie si obiceiuri alimentare sanatoase

Uita de mitul conform caruia primele trei luni de zile mananci numai legume fierte si carne ca sa nu faca bebelusul colici. In principiu poti sa mananci orice atat timp cat nu exagerezi cu nici un aliment.

Poti sa bei si o ceasca de cafea, daca simti nevoia. Dar sa fie numai una. Bea cel putin trei litri de lichide pe zi: apa plata si minerala, ceaiuri si sucuri naturale. Evita condimentele si mancarurile cu gust sau miros foarte puternic (de exemplu peste, ceapa cruda).

Foloseste accesorii care fac alaptatul mai usor

De la scaunul pe care stai, perna pentru alaptat, pana la muzica de pe fundal, toate contribuie la facilitarea hranirii bebelusului la san.

Sutienul de alaptat, camasile de noapte, pompa de san din dotare, unguentele pentru ameliorarea iritatiilor sau durerilor, dar si scaunelele pentru sustinerea picioarelor sunt ideale pentru a transforma alaptarea intr-o experienta minunata pentru amandoi.

Camasile de noapte albe, cu floricele si cu 3-4 nasturi ce coboara pana sub sani exista de zeci de ani.  In maternitati au ajutat mamicile sa poata alapta de fata cu celelalte persoane. Este oarecum format un automatism de corelare a acestor camasi cu senzatia neplacuta de spital.

SET-ALAPTAT

MamiAlapteaza Shop va indeamna sa va schimbati aceasta parere purtand camasi in culori vii, cu imprimeuri haioase ce pot fi purtate inclusiv drept rochite de casa. Gata cu bluzele ridicate ce se aduna intre voi si bebelus enervandu-va! Gata cu imaginea stanjenitoare de a umbla dezbracata prin casa! Nasturii laterali permit dezgolirea rapida a sanului si hranirea confortabila si facila a bebelusului.

camasa-alaptat

Gasiti aceste camasi de noapte special concepute pentru alaptat si alte produse care sa va faca viata mai usoara pe site-ul www.mamialapteaza.com.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptat pe timpul noptii

Articole recomandate

Citeste si despre