Tine cont de aceste 3 recomandari, daca vrei sa alaptezi copilul cand esti bolnava

/ / Modificat: 2019-01-08
Tine cont de aceste 3 recomandari, daca vrei sa alaptezi copilul cand esti bolnava

Alaptarea este unul dintre momentele cele mai fericite pe care fiecare mama le traieste impreuna cu bebelusul sau. Alaptarea este un act vital pentru intarirea sistemului imunitar al micutului, dar ce faci atunci cand este bolnava?

Intrebarea cea mai frecventa este daca poti alapta cand esti bolnava, ai o viroza si te tratezi cu medicamente.

Dar poti sta linistita. Sunt mai multe boli care nu interfereaza cu calitatea laptelui matern, deci nu trebuie sa intrerupi alaptarea.

Sfaturi pentru alaptarea copilului cand esti bolnava

In cazul gripei

Poti folosi o masca pentru a-ti acoperi nasul si gura si asa nu infectezi bebelusul cu gripa. De asemenea, spala-ti mereu mainile deoarece germenii de gripa sunt, de asemenea, prezenti pe mainile tale de fiecare data cand stranuti, de exemplu. Poti fi linistita si pentru ca medicamente precum ibuprofenul sau paracetamolul nu afecteaza calitatea laptelui matern.

In cazul testelor

Teste cum ar fi razele X, electrocardiograme, ecograme sau mamografii nu au efect asupra micutului tau, deci poti alapta fara griji. Nu-l va afecta decat daca ai nevoie de tratament sau interventie dentara.

Adreseaza-te medicului

Daca, pe ambalajul medicamentelor pe care intentionezi sa le consumi, nu te avertizeaza asupra contraindicatiilor in perioada alaptarii, poti sa-l contactezi intotdeauna pe medicul tau pentru a-ti clarifica toate indoielile pe care le ai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre