Sanii sunt sursa de hrana, nu doar jucarii sexuale

/ / Modificat: 2019-01-22
Sanii sunt sursa de hrana, nu doar jucarii sexuale

Oare cand vom intelege ca sanii sunt in primul rand o sursa de hrana pentru copiii nostri si ca nu este nimic rau in a-ti alapta micutul in orice situatie si loc te-ai afla!

Oare cand vom inceta sa mai criticam si sa judecam mamele care aleg sa isi alapteze pruncii in public? Cand vom inceta sa le punem la zid si sa le facem sa se rusineze doar pentru simplu fapt ca isi hranesc copiii, un gest absolt normal si firesc?

Voi cei care criticati, cand va este foame va ascundeti? Mancati cu capul acoperit? Hai sa incetam si sa fim oameni! Sa lasam mentalitatile invechite in urma!

Bebelusului i se face foame si nu stie sa se controleze, nu are aceasta capacitate de a-si controla instinctele. El asteapta doar sa fie hranit. Si nu intotdeauna il apuca foamea acasa.

De ce unele persoane considera ca gestul unei mamei care isi alapteaza micutul in public este ceva scarbos sau dezgustator?

Corpul femeilor este complex si are functii multiple. Nu este doar sursa de placere, asa cum il vad unii, care asociaza sanii doar cu sexualitatea. Acestia sunt si sursa de hrana, iar cele doua dimensiuni nu trebuie confundate cand vine vorba despre alaptat.

Si pana la urma, de ce ar fi interzis sau ilegal sa iti hranesti copilul la san? Ce este atat de dezgustator sa vezi un bebelus care mananca la sanul mamei?

Trebuie sa se accepte ca bebelusilor le este foame oriunde, ca mamele sunt femei libere si au dreptul de a-si alapta copilul in public, iar sanii sunt, inainte de toate, sursa de hrana, nu jucarii sexuale.

Ce este asa greu de inteles?

Un studiu arata ca aproape 30% dintre mamele din Romania isi alapteaza exclusiv bebelusii pana la varsta de sase luni. In prima luna dupa nastere, opt din zece romance fac asta. Renunta apoi, din cauza ca au nascut prin cezariana sau pentru ca au un nivel scazut de educatie.

Exista si barbati care nu privesc sanii femeilor doar din punct de vedere sexual, ci vad in ei sursa de hrana pentru viitorul copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre