Produse care fac alaptarea mai usoara

/ / Modificat: 2015-08-03
Produse care fac alaptarea mai usoara

Hranirea bebelusului la san este o experienta unica, dar care poate fi totodata dificila in primele saptamani. Tocmai de aceea au fost create numeroase produse care fac alaptarea mai usoara pentru mamici si bebelusi, eliminand o buna parte din disconfortul si problemele asociate cu aceasta perioada delicata. De la mameloane din silicon pentru evitarea ranilor din pricina suctiunii, pana la hainele cu suport special pentru bustul mamicilor, produsele care fac alaptarea mai usoara sunt daruri ale vietii moderne, ce ofera solutii excelente gratie progreselor tehnologice.

Priveste si tu alaptarea in mod pozitiv si afla ce produse poti folosi, pentru o experienta plina de satisfactii si lipsita de disconfort!

Mameloanele din silicon

Din pacate, alaptarea poate fi dureroasa, mai ales la inceput, deoarece pielea sensibila a areolei mamare se poate iritata cu usurinta de frictiunea puternica la care este supusa. Tocmai din aceasta necesitate, au fost produse mameloanele din silicon, care actioneaza ca o bariera protectoare intre areola/mamelon si buzele sugarului.

Aparatoarele pentru san, numite si mameloane din silicon, adera foarte bine la san si ajuta totodata bebelusul sa prinda mai bine mamelonul, astfel incat sa se poata hrani fara probleme.

Poti incerca protectoarele mici/standard pentru mamelon de la Avent, protectoarele pentru mamelon Tommee Tippee, aparatoarele pentru mamelon Medela Contact sau mameloanele din silicon de la NUK.

Corectoarele pentru mamelon inversat

Sanii pot avea marimi si forme diferite, iar nu putine sunt mamicile care au mameloane inversate (orientate catre interior). Aceasta caracteristica anatomica poate impiedica bebelusul sa prinda in mod corespunzator sfarcul atunci cand se hraneste. Piata farmaceutica a gasit solutii si pentru aceasta problema, sub forma corectoarelor pentru mamelon inversat.

Aceste dispozitive din cauciuc se poarta pe sani in perioadele in care nu se petrece alaptarea, chiar si inainte de nastere (pentru expunerea optima a mameloanelor). Sunt confortabile, lipsite de riscuri si eficiente in corectarea sfarcurilor inversate.

Poti incerca Niplette corector mamelon inversat de la Philips Avent, corectorul pentru mamelon inversat de la Medela sau corectorul de mamelon Ameda Nipple Formers.

Unguentul pentru sani

Oricat de multe masuri de precautie ar lua o mamica, alaptatul o poate predispune iritatiilor la nivelul mameloanelor. Tocmai pentru aceasta problema frecventa, au fost create unguentele pentru sani, de regula pe baza de lanolina, care vindeca rapid pielea crapata si sangerarile, fara sa fie periculoase pentru bebelus.

Utilizeaza dupa fiecare alaptare un unguent special pentru sani, chiar si la aparitia unor mici iritatii care ar putea sa se agraveze.

Poti incerca unguentul Gamastan de la Protina (pe baza de guaiazulena, un ulei extras din arborele de guaiacum), unguentul Sudocrem (cu efect antiseptic, stimuleaza regenerarea epidermului) sau unguentul Multi-Mam cu lanolina.

Perna pentru alaptat

Apreciata de foarte multe mamici de pretutindeni, perna pentru alaptat face hranirea bebelusului la san mult mai usoara, atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Acest produs ofera suportul necesar si mentine sugarul la nivelul pieptului, astfel incat mama sa nu fie nevoita sa se aplece deloc.

Piata de profil iti ofera variante nenumarate de perne pentru alaptat, in diverse forme, in functie de nevoile tale. Poti da o sansa pernelor de alaptat de la MilkyWay, MamoTato, perna multifunctionala Mombo de la Bright Starts sau pernele de alaptat marca Bertoni.  

Scaunul pentru alaptat

Un alt produs care poate face alaptarea mai usoara este scaunul pentru alaptat, cu structura unghiulara, ce ajuta la corectarea pozitiei mamei si a bebelusului in timpul hranirii la san. Daca nu stii foarte bine ce postura sa adopti atunci cand alaptezi, scaunul mentionat te ajuta sa stai in pozitia corecta. In plus, poti refolosi ulterior scaunul pentru alaptat ca suport pentru picioare, masuta practica, scaun pentru computer etc.

Incearca modelul de la Medela (numit Nursing Stool), scaunul de la Philips Avent sau scaunul pentru alaptat de la Hapfa.  

Bluza pentru alaptat

Un alt produs care ti-ar putea fi de folos cat puiul tau este inca sugar este bluza pentru alaptat, un accesoriu vestimentar special creat pentru un bun suport al bustului, dar si pentru un acces rapid al bebelusului la mamelon.

Bluzele pentru alaptat pot fi purtate acasa sau afara, pot inlocui sutienul pentru alaptat si raman piese vestimentare ce pot fi purtate ani la randul, chiar si cand nu mai servesc scopul pentru care au fost create.

Exemple de astfel de piese vestimentare utile sunt bluza pentru alaptare si sarcina Victoria, bluza pentru alaptare discreta Autumn Leaf, bluza pentru alaptare Carriwell Caj cu maneca lunga etc.

Pompa pentru san

pompa_de_san

Privarea de somn poate fi o reala tortura pentru proaspetele mamici, motiv pentru care au fost create pompele de san, care permit extragerea laptelui matern si depozitarea lui in biberoane, astfel incat bebelusul sa poate fi hranit si de altcineva.

Pompele de san pot fi atat electrice, cat si manuale. Ele sunt utilizate totodata pentru prevenirea unei probleme importante in perioada alaptarii, mai exact furia laptelui.

Poti incerca pompele de san de la Ameda, Chicco, Medela, Nuvita, Philips Avent, Tommee Tippee etc.

Tampoanele pentru alaptare

Nu in putine cazuri s-a intamplat ca mamicile care alapteaza sa se confrunte cu pete umede pe haine, din cauza laptelui in exces secretat de sani in timpul alaptarii sau imediat dupa. Pregateste-te din timp sa remediezi aceasta problema deseori stanjenitoare si pastreaza in geanta cateva tampoane pentru alaptare, special confectionate sa absoarba laptele matern scurs accidental din mamelon.

Gasesti in farmacii tampoane de san de unica folosinta sau refolosibile (pot fi spalate si utilizate in repetate randuri), de la numeroase branduri producatoare: Philips Avent, Chicco, Charlie Banana, Tommee Tippee, Nuk etc.

Gaseste produsele pentru alaptare potrivite pentru tine si copilul tau, la cel mai bun pret!

Tu ce produse ai folosit pentru a-ti usura alaptarea bebelusului? Recomanda si celorlalte mamici solutii utile pentru hranirea copilului la san, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptat Perna alaptat Mameloane silicon

Articole recomandate

Citeste si despre