Mame care au batut recordurile in alaptare. Povestile lor sunt impresionante

/ / Modificat: 2018-10-01
Mame care au batut recordurile in alaptare. Povestile lor sunt impresionante

Din momentul in care realizezi ca vei deveni mamica, viata ta se schimba pentru totdeauna. Majoritatea femeilor au la dispozitie noua luni pentru a-si face planuri in ceea ce priveste noul bebelus, ceea ce este minunant daca te gandesti la cate decizii trebuie sa iei inca inainte de venirea pe lume a copilului tau.

Una dintre aceste decizii, foarte importanta, priveste modul in care il vei hrani pe bebe atunci cand se va naste, il vei alapta sau il vei hrani cu biberonul. Pentru unele mame decizia este implicita, fara sa aiba nevoie de cercetari suplimentare in luarea ei.

Atunci cand o mama decide sa isi hraneasca bebelusul cu biberonul, totul este foarte simplu, cel mic va manca lapte praf timp de un an de zile dupa care va trece exclusiv la lapte obisnuit.

Cand vorbim insa despre decizia de a alapta, totul devine mai complicat. Exista o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare, daca il vei alapta la san sau daca vei folosi biberoane cu lapte matern ori daca vei avea suficient lapte.

Apoi vine si decizia privind perioada in care iti vei alapta bebelusul; multe mame decid ca o vor face in primele sase luni de viata ale acestuia pentru ca apoi sa il intarce in aproprierea aniversarii de 1 an.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda hranirea exclusiv la san in primele sase luni de viata, iar dupa aceasta perioada recomanda continuarea alaptarii impreuna cu hranirea bebelusului cu alimente bogate din punct de vedere nutritionala pana la doi ani sau chiar mai tarziu. Si aceasta recomandare face multe mame sa se intrebe la ce varsta este cel mai bine sa renunti la alaptarea copilului, in timp ce altora nu le pasa de recomandarile specialistilor sau de parerea societatii.

Iata cateva mame care au batut recordurile in ceea ce priveste perioada de alaptare a copiilor lor:

Nicole Mullen a alaptat pana la 12 ani

mama-fiu

Desi fiul sau trece prin perioada de pubertate, Nicole nu considera ca este un motiv sa nu il mai alapteze; mama a ajuns pe prima pagina a ziarelor atunci cand aflata impreuna cu fiul sau in varsta de 12 ani la coada de bilete de la cinematograf, l-a alaptat in vazul tuturor; in ciuda protestelor angajatilor cinematografului, Nicole s-a justificat pretinzand ca are dreptul, ca mama, sa isi alapteze copilul in public.

Miira Dawson si-a alaptat fiica pana la 10 ani 

mama-alaptare

O mamica din Marea Britanie, Miira Dawson sustine ca isi alapteaza fiica in varsta de 8 ani din dorinta de a o ajuta sa isi atinga potentialul maxim, declarand ca este minunat pentru un copil sa creasca si sa isi aminteasca de faptul ca a fost alaptat, in plus alaptarea ii aduce micutei beneficii ale sanatatii si gradului de inteligenta. Desi stie ca alte mamici se uita ciudat la ea, Miira spune ca nu ii pasa, pentru ca pana la urma nu este treaba nimanui ce se intampla in familia sa. Ea planuieste sa isi alapteze fiica pana la varsta de 10 ani.

Maha Al Musa a alaptat pana la 6 ani

mama-alaptare

Mamica a devenit cunoscuta din reportaje prezentate pe Discovery Channel si CNN, alaptandu-si fetita de 6 ani cand ea avea 52 de ani; spre deosebire de alte mamici, Maha nu este deloc rusinata sa alapteze in public, considera alaptarea ca fiind naturala si sustine ca se va opri doar atunci cand fiica sa va fi pregatita sa renunte la sanul mamei.

Al Musa este o activista a drepturilor omului si este mandra ca poate sa sustina alaptarea prelungita a copiilor; precum alte mame care si-au alaptat copiii peste varsta de 2 ani, ea sustine ca fiica ei nu se imbolnaveste aproape niciodata; si-a testat laptele in laboratorul Universitatii din Australia de Vest, iar rezultatele au aratat ca laptele sau contine aceiasi nutrientii si proprietati ca si lapteleunor mamici mult mai tinere care isi alapteaza bebelusii.

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea pana la varsta de 2 ani si mai tarziu, este normal sa te intrebi care sunt limitele si cand sunt acestea incalcate.

Tu ce parere ai despre alaptarea prelungita? 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea copilului Alaptarea la san Alaptarea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre