Doar 28% dintre copii sunt alaptati mai mult de 6 luni

Copiii din mediul rural, alaptati mai mult timp decat cei din mediul urban

In medie, sugarii sunt alaptati pana la varsta de 6 luni, iar ponderea celor care au beneficiat de o alimentatie exclusiva la san este de 60% din totalul celor alaptati.

Exista diferente in ceea ce priveste durata alaptarii intre mediul rural si cel urban, astfel ca in mediul rural, alaptarea dureaza in medie pana la 7 luni, iar in urban pana la 5 luni.

Ponderea laptelui de mama, din totalul meselor pe care le primesc copiii sub 6 luni ne-alimentati exclusiv la san, este de doar o treime.

La copiii intre 6 si 12 luni, proportia celor care mai sunt alaptati scade sub jumatate (45%), existand si in acest caz diferente destul de mari intre urban si rural.

La orase, doar o treime dintre copiii intre 6 si 12 luni mai sunt alaptati, in timp ce la sate peste jumatate (56%) dintre ei sunt in continuare alaptati.

Doar una din cinci mese pe care le primesc copii de 6-12 luni este lapte de mama.

nestle_incepe_sanatos

Copilul.ro alaturi de Nestle – Impreuna pentru o generatie mai sanatoasa

Datele statistice prezente in aceste materiale provin din Studiul privind obiceiurile nutritionale ale sugarului si copilului mic, realizat de GfK Romania in perioada martie-aprilie 2010, pe un esantion reprezentativ national pentru mamicile cu copii pana in 3 ani care nu mai sunt alaptati exclusiv la san.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul