Daca nu vrea sa se desprinda de sanul tau, inseamna ca ii este dor

/ / Modificat: 2019-04-08
Daca nu vrea sa se desprinda de sanul tau, inseamna ca ii este dor

Daca nu vrea sa se desprinda de pieptul tau, este pentru ca, pur si simplu, ii lipsesti. Nu, nu este vorba de un copil rasfatat sau mamos. Este doar un bebelus si trebuie sa simta caldura si mirosul mamei sale.

Atunci cand o mama petrece un timp departe de bebelusul sau, va tinde sa-si exprime durerea.

Cum? Reactia cea mai comuna va fi sa-l tina la piept ca si cum nu ar mai exista maine. In acest fel, compenseaza timpul pierdut.

Pur si simplu, micutul nu vrea sa se desprinde de mama sa. Cel mai probabil nu sufera de foame, are nevoie doar de confort si sa simta ca mama este acolo. Are nevoie de imbratisari, rasfat, de acea conexiune unica pe care o creaza alaptarea si, in mod fundamental, sa se simta iubit.

Dar, ce faci cand micutul tau nu vrea sa se desprinda de san?

Vei auzi de multe ori de la cei din jur ca cel mic este rasfatat, egoist si vrea sa stea mereu in bratele tale. Altii iti vor spune ca este bine sa-l lasi sa planga pentru ca asa va intelege mesajul. Sau ca n-ar fi rau sa fii mai exigenta.

Daca ii asculti pe cei din jur si nu-i mai dai san de fiecare data cand el cere, dupa cateva zile sau saptamani se va obsnui si nu va mai cere. Asta nu inseamna ca este un copil mai bun sau mai cuminte. Doar va suferi in singuratatea lui si va concluziona: "Ea nu ma iubeste si nu mai este nevoie de nicio dovada."

Daca observi ca micutul tau nu doreste sa renunte la san, ar trebuie sa te simti binecuvantata, pentru ca ai pe cineva care te iubeste atat de mult cum nu te-a iubit nimeni pana acum. Pentru ca ai pe cineva care abia asteapta sa te vada. Pentru ca ai pe cineva pentru care tu esti lumea lui si asa iti arata asta.

Nu fii confuza, scopul nu este altul decat consolarea si consimtamantul fata de acel copil, care isi manifesta doar dragostea. Cand observi ca nu mai protesteaza, asigura-te ca o face pentru ca se simte bine, nu pentru ca priveste asta ca pe o lupta inutila.

Daca nu vrei sa te desprinzi de piept, ramai si mai mult!

Daca totul indica faptul ca bebelusul nu doreste sa se desprinda de la piept pentru niciun motiv, atunci lipeste-l si mai mult. Nu ezita sa-i arati toata dragostea ta, sa stie ca nu a pierdut-o. Tine-l strans, acopera-l cu sarutari, exprima prin cuvinte si milioane de zambete ceea ce simti pentru el. Canta-i toate cantecelele pe care le doreste, spune-i povesti si fa pe clown-ul pentru el.

Tine-l in brate si da-i nenumarate mangaieri. Poti face multe lucruri pentru a te bucura de copilul tau si pentru a-ti umple sufletul si inima cu liniste si fericire. Asa micutul se va simti iubit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Iubire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre