Antibioticele in timpul alaptarii

Antibioticele adiministrate in timpul alaptarii par sa fie in general in regula, desi ele trec in laptele matern in cantitati diferite. Exista si antibiotice in timpul administrarii carora este indicat sa opresti alaptarea.

Efectele la bebelus pot fi scaunul moale sau diareea, insa acestea sunt temporare, incetand in momentul in care nu mai iei antibioticele.

Conteaza foarte mult si pentru ce tip de infectie ti s-au recomandat antibioticele, asadar intreaba medicul sau farmacistul despre efectul acestor medicamente in alaptare.
 

Antibioticele, recomandate numai de medic

Antibioticele se recomanda numai de catre medic, iar in farmacii se elibereaza numai cu prescriptie medicala.

In general, in sarcina se pot recomanda antibiotice din clasa penicilinelor, cum ar fi amoxicilina sau ampicilina. Acestea trec insa in laptele matern si exista riscul de alergii sau probleme de tranzit intestinal la sugar.

In cazul mastitei, insa, este recomandata administrarea de antibiotice si golirea constanta a sanilor, asadar se impune o vizita la medicul tau.
 

Inflamatiile diminueaza productia lactata

De obicei, orice afectiune inflamatorie determina o diminuare sau chiar o disparitie a productiei de lapte. Chiar daca lactatia revine, este posibil ca laptele matern produs de corpul tau sa nu mai asigure necesarul de nutrienti pentru bebelusului tau.
 

Antibiotice sigure in alaptare

 • Amoxicilina
 • Azithromicina (cu precautie)
 • Cefaclor (cu precautie)
 • Cefalexina
 • Cefradine
 • Augmentin
 • Floxapen
 • Eritromicina (cu precautie)
 • Penicilina V

 • Antibiotice de care sa te feresti

  Pentru Gentamicina, Cefuroxamina, Claritromicina si Trimetoprim se recomanda oprirea alaptarii pe perioada administrarii.

  Majoritatea antibioticelor trec in lapte, in concluzie pot afecta bebelusul, de aceea este necesar sa asculti indicatiile medicului in ceea ce priveste administrarea - el stie cel mai bine cum este mai bine sa procedezi, in functie de cantitatea de medicamente pe care este necesar sa o iei si de durata administrarii.

  Antibioticul numit Cloramfenicol este interzis in alaptare, deoarece poate duce chiar si la moartea sugarului, prin scaderea tensiunii si invinetirea pielii.

  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Loredana Apostol

  Redactor Copilul.ro

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul