Alaptatul in timpul noptii

/ / Modificat: 2009-04-30
Alaptatul in timpul noptii

Alaptatul in timpul noptii poate reprezenta o problema daca te depriveaza de somn sau daca bebelusul tau a devenit dependent de acest lucru. Faptul ca bebelusul tau se trezeste de mai multe ori pe noapte si nu se culca la loc decat dupa ce il alaptezi poate avea mai multe cauze.


Alaptatul in timpul noptii poate reprezenta o problema daca te depriveaza de somn sau daca bebelusul tau a devenit dependent de acest lucru. Faptul ca bebelusul tau se trezeste de mai multe ori pe noapte si nu se culca la loc decat dupa ce il alaptezi poate avea mai multe cauze.

Una dintre ele ar putea fi faptul ca ai stabilit o rutina prin care copilul tau asociaza adormitul cu alaptatul. Lucrul acesta se poate intampla daca in fiecare noapte, exact inainte sa adoarma, l-ai alaptat. Pe parcursul noptii copilul se va trezi destul de des si nu va adormi decat dupa ce a fost alaptat din nou.

Copiii, ca si adultii, se trezesc de mai multe ori pe parcursul noptii.

Majoritatea mamelor stiu ca un copil hranit cu lapte praf va avea un somn mai linistit si se va trezi de mai putine ori pe parcursul noptii decat cel hranit cu lapte matern, deoarece laptele praf se digereaza mai greu. Crearea unei conexiuni intre alaptat si somn este demonstrata stiintific, si daca persista, te va depriva de somn in fiecare noapte.

Pentru a scapa de acest obicei, incearca sa stabilesti o rutina de dormit in fiecare seara. Poti sa-l alaptezi mai intai, sa-i citesti o povestioara, sa-i canti sau sa-i schimbi scutecul. In aceasta rutina poti sa incorporezi si o baita calduta, un masaj sau chiar ascultatul unei muzici linistitoare. Poti sa iti alaptezi copilul seara, dar fa-o mai devreme si apoi creeaza o rutina inainte sa adoarma.

Pune-l in patut inainte sa fi adormit complet, pentru a capata obiceiul de a adormi singur.

Acest lucru te va ajuta si in timpul noptii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l mai alaptezi niciodata in timpul noptii, doar ca nu trebuie sa faci din acest lucru un obicei pentru ca iti va crea si tie si copilului probleme cu dormitul pe termen lung.

Daca totusi nu poti sa-l scapi de acest obicei, iti poti face viata mai usoara dormind cu copilul in acelasi pat pentru a face alaptatul mai simplu. Dormitul impreuna cu copilul tau este in regula doar daca nu esti fumatoare, nu consumi bauturi alcoolice si nu iei droguri, nu esti supraponderala si nu esti extrem de obosita. Ca o alternativa, poti sa pui patutul copilului langa patul tau.

O alta varianta ar fi sa incerci sa pui intr-un recipient laptele tau, sau lapte praf si sa il lasi pe partenerul tau sa hraneasca copilul pe parcursul noptii pentru a putea sa te odihnesti.

Mai exista si alte cauze care ar putea sa-l faca pe bebelusul tau sa se trezeasca des in timpul noptii: ii poate fi sete, ii pot da dintisorii, ii poate fi frig sau se poate simti rau.

Citeste si discuta pe  forum: Dormiti cu bebelusul?.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare nocturna bebelusi Alaptarea in timpul sarcinii Alaptat noapte sugar Alaptat pe timpul noptii

Articole recomandate

Citeste si despre