Alaptarea face copilul mai inteligent si ii garanteaza succesul financiar in viata de adult

/ / Modificat: 2019-04-11
Alaptarea face copilul mai inteligent si ii garanteaza succesul financiar in viata de adult

Beneficiile alaptarii pentru sanatatea copilului sunt multe, dar influenteaza si succesul personal atunci cand devine adult.

Este cunoscut faptul ca alaptarea aduce multe beneficii copilului, deoarece este o sursa naturala de vitamine, zaharuri, minerale si anticorpi, vitale pentru a proteja micutul de orice boala, stimuland in acelasi timp legaturile afective cu mama.

Principalele motive pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda alaptarea exclusiva in primele luni de viata si complementara cel putin doi ani.

Beneficiile alaptarii pe termen lung

Un studiu realizat in Brazilia spune ca alaptarea copilului pe o perioada mai lunga, il va ajuta sa-si dezvolte inteligenta. Cercetarea a fost realizata de Universitatea Pelotas din Rio Grande do Sul, unde s-a studiat timp de 30 de ani influenta alaptarii in viata adulta a unui individ. Concluzia a fost ca toti cei care au fost alaptati mai mult timp, au devenit mai inteligenti si, de asemenea, au avut castiguri financiare importante, datorita profesiei.

alaptare-viata

Nivel ridicat de IQ

In timpul studiului, realizat pe un esantion de cel putin 3,5 mii de copii din diferite clase sociale, s-a dovedit ca alaptarea pe o perioada mai lunga, a dus la un un IQ ridicat, peste medie, in comparatie cu cei care au primit lapte matern pe o perioada mai scurta de timp.

Pe de alta parte, cercetarile au concluzionat ca datorita dezvoltarii capacitatilor lor, indivizii ar putea atinge potentialul maxim, inclusiv succesul financiar, cu salarii cu pana la 20% mai mari decat copiii alaptati mai putin.

Alaptarea nu are beneficii doar pe termen scurt si trebuie luate in considerare si efectele pe termen lung, care sunt la fel de importante ca sanatatea in primii ani de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alaptarea Alaptarea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre