7 mituri despre alaptare

/ / Modificat: 2017-01-10
7 mituri despre alaptare

Alaptarea este un mod minunat de a stabili legatura afectiva dintre tine si bebelus. Iata mai jos 7 mituri despre alaptare.

1. Ma intorc la munca si nu mai pot alapta

Alaptarea este un mod minunat de a restabili legatura afectiva dintre tine si micut dupa o zi lunga de munca. Este si o scuza buna sa stai jos si sa te relaxezi uitand de toate. Poti sa exprimi  laptele ca sa i-l lasi copilului in timpul zilei.

2. Alaptarea doare

Alaptarea nu ar trebui sa fie dureroasa. Desi este normal sa ai o sensibilitate trecatoare a sanilor in primele cateva zile cand sanii tai se adapteaza, durerea puternica nu trebuie ignorata. Aceasta este cauzata, de obicei, de probleme legate de pozitie. Mergi la medic si discuta despre aceasta problema.

3. Nu am suficient lapte

Aproape toate femeile pot produce suficient de mult lapte pentru a-si hrani copilul. O alimentare insuficienta cu lapte este rezultatul faptului ca bebelusul nu acceseaza bine laptele mamei. Acest aspect se datoreaza unei pozitionari incorecte sau alaptarii rare a bebelusului. Mesele frecvente nu indica o cantitate mica de lapte niciodata. Ele sunt modalitatea bebelusului tau de a-ti mari productia de lapte.

Este, de asemenea, normal sa ai sanii mai putin plini pe masura ce se adapteaza la nevoile bebelusului tau - in general la 2-6 saptamani de la nastere. Daca bebelusul tau ia in greutate normal, poti fi sigura ca primeste indeajuns de mult lapte.

4. Am nevoie de o pauza

Primele cateva saptamani sunt o adevarata provocare. Gandeste-te la alaptare intr-un alt mod: este o perioada perfecta sa stai jos, sa ridici picioarele si sa te relaxezi, sau chiar sa te intinzi ca sa il hranesti pe copilul tau.

Nu trebuie sa stai numai in casa. Poti sa il iei pe micut cu tine, fara sa impachetezi sticle sau sa iesi timp de doua ore singura, imediat dupa ce alaptezi. Dupa primele saptamani, vei realiza ca alaptarea necesita, de fapt, un efort minim.

5. Dieta mea nu este indeajuns de buna

Desi trebuie sa iti faci un scop din a manca sanatos, studiile arata ca o cantitate si calitate buna a laptelui de san este posibila chiar si cu o dieta inadecvata. Si, probabil, nu va fi nevoie sa renunti la mancaruri condimentate. Alaptarea necesita rareori restrictii ale dietei.

6. Sotul meu nu agreeaza ideea

Taticii vor sa participe si sunt foarte multe lucruri de facut pentru un nou-nascut pe langa alaptare. Tatii ii pot calma pe bebelusi, ii pot legana, ii pot duce la plimbare, ii pot imbaia, le pot schimba scutecele si multe altele. (Si un bonus: scutecele bebelusilor alaptati sunt mult mai putin deranjante la miros decat ale celor care sunt hraniti cu lapte praf.)

Si, nu in ultimul rand, bebelusii alaptati nu necesita un buget mare deoarece se imbolnavesc mai rar si nu trebuie sa cumperi lapte praf.

7. Alaptarea va face sa mi se lase sanii

Adevarul este ca orice sarcina va produce modificari asupra intregului corp al unei femei, nu este vina alaptarii in mod special.

Nu uita!

Operatia pentru micsorarea sau marirea sanilor poate scadea abilitatea de a produce lapte. Daca ai facut o astfel de operatie, fii atenta la scaunele copilului tau si du-l regulat la control pentru a i se verifica greutatea.

Poti fi sigura ca produci suficient lapte daca bebelusul tau ia in greutate normal, daca uda cel putin 5-6 scutece si daca are cel putin 3-4 scaune pe zi. Dupa 6 saptamani, este normal ca bebelusii alaptati sa aiba scaune mai rar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mituri alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre