5 motive IMPORTANTE pentru care copilul tau se trezeste in miez de noapte ca sa il alaptezi

/ / Modificat: 2020-05-26
5 motive IMPORTANTE pentru care copilul tau se trezeste in miez de noapte ca sa il alaptezi

Iti este greu cand esti proaspata mamica si bebelusul tau se trezeste de mai multe ori pe noapte ca sa il alaptezi?

Exista cateva motive pentru care aceste fiinte dragalase se trezesc pe timpul noptii pentru a fi hranite. Si intelegand motivele poate iti aduc mai multa liniste si fac acele treziri nocturne mai usor de suportat.

1. Te ajuta sa faci mai mult lapte

Bebelusii sunt destepti! Noaptea, prolactina, hormonul care sustine productia de lapte, creste si asa produce mai mult lapte. Micutii isi dau seama repede de acest lucru si de aceea se trezesc in aceasta perioada. In plus, laptele matern are mai multe grasimi pe timpul noptii, ceea ce este excelent pentru creierul copilului, in curs de dezvoltare.

2. Vor avea un somn mai bun

Poate fi greu de crezut, mai ales daca copilul este mai mare si crezi ca ar trebui sa doarma mai mult pe timpul noptii. Dar laptele matern produs noaptea promoveaza, de fapt, un somn mai bun pe termen lung! 

Deoarece bebelusii nu produc melatonina - hormonul care induce somnul - in cea mai mare parte a vietii timpurii, le vine somnul mai greu. Insa laptele matern ii ajuta, pentru ca contine multa melatonina.

Important este ca melatonina din laptele matern produs noaptea poate ajuta la reglarea ciclului circadian al bebelusului (ceasul corpului care reglementeaza ciclurile somnului-veghe) si ii permite sa invete sa doarma mai mult timp noaptea. 

3. "T" de la triptofan

Pe langa melatonina, laptele matern de noapte contine si triptofan, un aminoacid care induce somnul. In perioada frageda, ingerarea triptofanului duce la cresterea receptorilor serotoninei din creier. Serotonina face creierul sa functioneze mai bine, pastreaza buna dispozitie si ajuta la ciclurile somn-veghe.

4. Extinde durata alaptarii

Mamele care alapteaza noaptea au mai multe sanse sa aiba lapte pe o perioada mai lunga, deoarece productia este mai constanta. Acest lucru tine de principiul de baza al ofertei si al cererii de alaptare. Cu cat un san este golit de mai multe ori in 24 de ore, cu atat va produce mai mult lapte.

 5. Te ajuta sa dormi mai bine, mama!

Mamele care alapteaza dorm mai bine noaptea, deoarece oxitocina, cunoscuta drept hormonul dragostei si cea care le ajuta sa se simta relaxate in timp ce alapteaza, contribuie la un somn mai bun. Orice pui de somn in plus, nu numai ca ajuta mamele sa se simta mai bine, dar scade sansele de a suferi depresie postpartum.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte matern

Articole recomandate

Citeste si despre