5 moduri de a-ti ingriji sanii chiar si cand alaptezi

/ / Modificat: 2019-09-24
5 moduri de a-ti ingriji sanii chiar si cand alaptezi

Multe mame sunt ingrijorate de faptul ca altaptatul le-ar putea deforma sanii, motiv pentru care hotarasc ca mai degraba sa isi hraneasca bebelusul cu lapte formula.

Vestea buna este ca sanii, daca sunt ingrijiti corect, nu sufera modificari ca urmare a alaptatului.

Alaptatul unui bebelus poate provoca disconfort si sensibilitate la nivelul mameloanelor. De asemenea, unele femei pot suferi infectii la nivelul canalelor glactofore, inflamatii care duc la marirea brusca in volum a sanilor, urmata apoi de o scadere rapida in dimensiuni,. In consecinta, si sanii pot deveni inegali sau mai lasati.

Daca te numeri printre mamicile care urmeaza sa alapteze, sfaturile acestea iti vor fi de mare ajutor:

Foloseste sutiene speciale pentru alaptare

Pe durata alaptatului ar trebui sa optezi pentru sutiene special concepute pentru alaptare. Acestea te vor ajuta sa pui mai usor copilul la san, fara sa fii nevoita sa desfaci tot sutienul. Alege dimensiunea potrivita. In acest fel, vei evita durerile de spate si alte probleme care pot rezulta din greutatea sanilor.

Foloseste tampoane absorbante pentru alaptare

Aseaza tampoane de alaptare intre mameloane si sutien, care vor absorbi laptele ce se scurge. Schimba-le imediat ce sunt pline, pentru a evita umezeala si, in consecinta dezvoltarea de bacterii, dar si iritatiile. Poti opta fie pentru absorbate de unica folosinta, fie pentru cele din panza, care pot fi spalate la masina.

Nu folosi sapunuri dure sau exfoliante

Cand iti speli sanii, evita sa folosesti sapunuri dure, abrazive, cu alcool sau astringenti. Aceste produse iti vor usca pielea si iti pot provoca iritatii care mai departe duc la disconfort pe durata alaptarii.

Hidrateaza-ti mameloanele cu propriul lapte

Mameloanele reprezinta una dintre cele mai sensibile zone ale corpului. Nu este nimic deobisnuit ca atunci cand alaptezi sa suferi iritatii, tensiune, zona sa devina dureroasa. Pentru a ameliora disconfortul, iti poti hidrata pielea din zona mameloanelor cu propriul lapte de fiecare data cand alaptezi. Laptele matern contine multiple proprietati antibacteriene si va ajuta la vindecarea ranilor.

Maseaza-ti sanii in mod regulat

Masajul este o parte importanta in ingrijirea sanilor in timpul alaptarii. Beneficiile sunt multiple. Mai mult, masarea sanilor ajuta la prevenirea blocajelor laptelui pe canalele glactofore, impiedicand aparitia afectiunii numita mastita.

Masajele trebuie sa implice miscari circulare in jurul areolei. Apasa usor pe sani, fara a freca pielea. Repeta aceste miscari pe ambii sani, asigurandu-te ca masezi intreaga zona. Cel mai bine este sa efectuezi aceste masaje chiar inainte de alaptarea copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Ingrijire sani alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre