Vitaminele C si E nu previn preeclampsia
 
Un nou studiu arata ca suplimentarea dozelor de vitamina C si E nu reduc sansele aparitiei disfunctiei de presiune a sangelui denumita preeclampsie la femeile care prezinta un risc de a dezvolta aceasta perciuloasa complicatie in sarcina, relateaza HealthDay News.

Studiul pune sub semnul intrebarii eficacitatea acestui regim de prevenire a preeclampsiei. Se pare ca administrarea vitaminei E anuleaza efectul vitaminei C si de aceea nu ar trebui administrate impreuna.

Preeclampsia, care apare la 5% din femeile insarcinate, poate duce la o ridicare brusca a presiunii sangelui si la o circulatie neregulata a sangelui. Aceste procese pot activa trombocitele si sitemul de formare a cheagurilor care incetineste circulatia sangelui.


Studiul a inclus 707 de femei care se aflau in trimestrul 2 de sarcina si aveau hipertensiune cronica sau un istoric de preeclampsie. Acestor femei li s-a administrat aleatoriu 1.000 de miligrame de vitamina C cu 400 unitati internationale de vitamina E sau un placebo zilnic.

Rata de preeclampsie a fost de 13,8% in grupul in care s-au administrat vitamine si 15,6% in grupul in care s-a administrat placebo. Aceasta diferenta insa nu este una importanta din punct de vedere statistic. Se pare ca nu au existat efecte daunatoare asupra fatului dupa cum s-a observat si in studiile anterioare.

Cercetatorii sunt de parere ca trebuie sa se realizeze si alte studii care sa determine exact cum ar trebui administrate dozele de vitamine.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

11 De cembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul