Vitamina E reduce cheagurile de sange la femei
 

Cercetatorii au constatat ca doze regulate de vitamina E pot reduce riscul cheagurilor de sange care pun in pericol viata femeilor, relateaza Reuters Health.

Insa, au adaugat ca sunt necesare si alte studii pentru a confirma legatura in prevenirea cheagurilor, cunoscute ca tromboembolism venos, si i-au sfatuit pe pacienti sa continue sa ia medicamentele anticoagulante.

Datele indica faptul ca femeile care iau vitamina E reduc riscul aparitiei cheagurilor de sange cu 21%. Specialistii au revizuit date de la 39.876 de femei cu varsta de 45 de ani sau mai mult. Femeilor li s-a cerut sa ia vitamina E sau un placebo (preparat medicamentos) in diferite zile, timp de 10 ani, insa nu au stiut pe care din cele doua medicamente il iau.


In aceasta perioada de 10 ani, 482 de femei – 213 in grupa care a luat vitamina E si 269 in grupa cu placebo – au suferit de tromboembolism venos. Rezultatele au indicat de asemenea ca vitamnina E este mult mai benefica femeilor care sunt predispuse genetic la aceste cheaguri de sange.

Alina Sica   

Redactor Copilul.ro

1

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul