Vindecarea perineului postpartum nu se poate realiza intotdeauna eficient


Sunt o serie de factori de risc care intarzie vindecarea rupturilor perineale survenite in urma nasterilor pe cale vaginala, conform unui studiu realizat la Universitatea din Michigan.

"Din pacate, un numar de factori de risc nu pot fi eliminati", a afirmat Dr. Mark C. Chames."Doi dintre cei mai importanti factori de risc care pot fi inlaturati sunt delivrenta vaginala ajutata - ca de exemplu cu forceps sau cu vacuum si epiziotomia, impreuna cei doi factori jucand un rol important in vindecarea pacientelor noastre", a adaugat medicul. Nasterea pe cale vaginala in antecedente reprezinta factor protector iar cel mai important factor de risc a fost delivrenta vaginala ajutata asociata cu epiziotomia mediolaterala.Cu toate acestea se ridica o intrebare a concluzionat Dr. Chames "este mai bine ca pacientele cu rupturi perineale mai mari sa fie urmarite mai devreme pentru a constata cum decurge vindecarea sau se recomanda controlul medical dupa cele 6 saptamani de asteptare, timp care era recomandat pana in prezent de rutina."

Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro

25 Iunie 2007 <

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul