Vaccinuri noi pentru Romania
 

De la anul, copiii ar putea fi imunizati cu doua produse noi, care vor fi introduse in programele nationale de sanatate. Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) iau in calcul introducerea a doua vaccinuri noi in programele nationale de imunizare, incepand cu anul viitor, a anuntat luni Victor Olsavszky, reprezentantul OMS din Romania. Este vorba despre vaccinul polio G injectabil, indicat in imunizarea activa a copiilor contra poliomielitelor, si despre vaccinul contra cancerului de col uterin, lansat la noi in tara in luna martie. Primul se administreaza deja minorilor, dar numai oral, sub forma de picaturi, iar cel de-al doilea se gaseste in farmaciile din Romania si poate fi administrat la cerere.


Printre vaccinurile care fac parte din programele nationale de imunizare se numara deocamdata cele impotriva rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B, tetanosului, difteriei si tusei convulsive. Cat despre vaccinul contra virusurilor de tip papilloma (HPV), acesta a fost deja introdus in programele nationale de vaccinare din tarile civilizate Multe clinici particulare au inclus deja vaccinarea anti-HPV pe lista serviciilor pe care le ofera. Calendarul de imunizari din Romania mai difera de cel al altor tari europene si prin faptul ca la noi se fac in continuare vaccinari contra tuberculozei, incidenta bolii fiind de zece ori mai mare decat media UE.

(Mihaela Naftanaila)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

18 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul