Vaccinul protejeaza impotriva mai multor tulpini de HPV


Noi informatii arata ca vaccinul impotriva virusului care cauzeaza cancer cervical blocheaza partial infectarea cu 10 tulpini ale virusului pe langa cele 4 tipuri despre care deja se stie, relateaza CNN.

Se pare ca protectia impotriva cancerului cervical sporeste astfel cu pana la 90%, vaccinul fiind primul din istoria medicala care poate proteja impotriva atat de multor tulpini ale virusului human papilloma virus sau HPV.

Exista mai mult de 60 de tulpini ale virusului HPV. Aproximativ 15 cauzeaza cancer cervical. Doua dintre tulpini cauzeaza in proportie de 70% cancer cervical. Specialistii sunt de parere ca vaccinul este 99% eficient in blocarea acestor tulpini.


O noua analiza sugereaza ca vaccinul reduce incidenta leziunilor precanceroase provocate de HPV. Anual apar 500.000 de cazuri noi si 233.000 de morti in toata lumea. Specialistii spun ca femeile inca au nevoie sa faca teste Papanicolau regulat deoarece vaccinul nu acopera toate tulpinele.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

21 Sept

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul