Vaccinul previne, dar nu vindeca HPV


Vaccinurile care au fost concepute sa previna infectia de la 2 tulpini dintre cele care provoaca virusul papilloma uman, nu le ajuta cu nimic pe persoanele deja infectate, relateaza Reuters Health. HPV cauzeaza cele mai multe cazuri de cancer cervical.

Cercetatorii avertizeaza ca acest vaccin nu ajuta persoanele care au fost deja infectate cu una dintre tulpinile care provoaca human papilloma virus. Studiul s-a concentrat si pe legatura dintre acest virus si cancerul cervical. Cercetarile s-au desfasurat pe 2.189 de femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani care erau deja infectate cu HPV.


S-a observat ca vaccinul nu are nici un efect asupra virusului odata ce acesta se instaleaza in organism. Specialistii au declarat ca nu sunt surprinsi de aceste rezultate deoarece vaccinul a fost conceput pentru prevenirea a 4 tulpini ale virusului (16, 18, 6, 11) si nu pentru vindecarea infectiei. Se recomanda folosirea de rutina a vaccinului la fetele cu varsta de 11-12 ani. Este imperativ ca ele sa primeasca vaccinul inainte de a deveni active din  punct de vedere sexual.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

15 A

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul