Vaccinul pentru pojar a salvat sute de mii de vieti


Mortalitatea din cauza pojarului a scazut cu 60% in urma campaniei globale de vaccinare. Un studiu publicat in The Lancet, prestigioasa revista medicala, confirma ca sute de mii de vieti au fost salvate din 1999 incoace, cand a inceput campania de vaccinare globala.

In Africa, eforturile depuse de guvernele nationale si de catre agentiile de sanatate au scazut rata mortalitatii cu trei sferturi fata de situatia dinainte de 1999. Cercetatorii si-au propus scaderea numarului de cazuri si chiar eradicarea bolii. Pojarul nu este o boala mortala in lumea occidentala si nici in tara noastra, majoritatea copiilor pana in doi ani fiind vaccinati.


In tarile mai putin dezvoltate rata mortalitatii este mai mare, problema fiind nu boala in sine, ci mai degraba complicatiile precum encefalita, pneumonia si diareea.In 1999 erau 875.000 de decese in intreaga lume provocate de pojar, majoritatea in Africa. Campania de vaccinare a fost pornita in 2001 de catre organizatii precum Crucea Rosie din Statele Unite, UNICEF, Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acestea au lucrat cu guvernele diferitelor tari pentru a creste numarul cazurilor de vaccinari.

Intre 1999 si 2005, mai mult de 360 de milioane de copii din intreaga lume au fost vaccinati. Media de vaccinare a ajuns la 77%, sustin cercetatorii. Totusi, in 2005, numarul cazurilor de infectii mortale a fost, la nivel mondial de 345.000. Planurile expertilor in sanatate sunt sa scada cat mai mult numarul cazurilor de pojar, chiar sa fie eradicat la nivel mondial. Sunt insa si medici care spun ca eradicarea nu va fi totusi posibila.

19 Ianuarie 2 007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul