Vaccinul pentru cancer ovarian prelungeste viata
 

Un nou studiu arata ca un vaccin care impiedica recidiva cancerului ovarian este foarte promitator atat in ceea ce priveste siguranta cat si eficienta, relateaza Medline Plus.

Cele 18 femei care au primit vaccinul s-au confruntat cu o recidiva abia dupa 19 luni.

Specialistii spun ca, de obicei, boala recidiveaza dupa 6 pana la 8 luni si considera acest rezultat foarte incurajator.

Cercetatorii spun ca cei 18 pacienti nu sunt suficienti pentru a trage o concluzie clara si de aceea sunt necesare si alte studii mai ample care sa confirme datele.

Specialistii exploreaza vaccinul ca o modalitate de a impiedica recidiva cancerului.


De fapt, vaccinul determina sistemul imunitar al organismului sa recunoasca un component al cancerului, apoi sa lupte cu toate fortele impotriva acestuia.

Femeile care au participat la studiu suferisera o interventie chirurgicala si isi terminasera tratamentul cu chimioterapie. Majoritatea se aflau intr-un stadiu avansat al bolii.

Celulele imune induse de vaccin au ramas in organismul pacientilor pana la un an dupa imunizare.

Una dintre femei s-a vindecat complet dupa 10 vaccinari, desi boala a recidivat la 8 luni dupa in treruperea vaccinarilor.

Specialistii au declarat ca si-au propus sa perfectioneze vaccinul in asa fel incat cancerul ovarian sa poata fi prevenit.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

1 Octombrie 2 007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul