Vaccinul impotriva cancerului de col uterin, lansat in Romania


Compania Merck Sharp & Dohme (MSD) va lansa miercuri primul vaccin care previne aparitie cancerului de col uterin si a leziunilor canceroase. Potrivit specialistilor, vaccinul are eficienta in proportie de 98% daca este facut de persoanele de sex feminin la varsta de 9-13 ani, inaintea primului contact sexual. Vaccinul impotriva HPV se va face in toate centrele medicale Medicover, incepand din aceasta luna.

Femeile care nu au avut niciodata acest virus trebuie sa-si faca vaccinul in trei doze, dupa prima doza facandu-se una la doua si respectiv la un interval de sase luni. Cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care se transmite pe cale sexuala prin infectare cu un virus. Neoplasmul colului uterin reprezinta una dintre principalele cauze de deces la femei, ocupand locul al doilea ca frecventa, pe primul loc situandu-se cancerul la san.5 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul