Vaccinul impotriva HPV, acum si pentru barbati

/ / Modificat: 2007-11-16
Vaccinul impotriva HPV, acum si pentru barbati





 




Colegiul Medical din Georgia a demarat primul studiu international cu privire la vaccinul care protejeaza impotriva a 4 tulpini a virusului papiloma uman la barbatii cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani.

"Acest vaccin reprezinta o mare oportunitate pentru barbati pentru a se proteja impotriva verucilor (negilor) genitali si a cancerului organului sexual", spune Dr. Daron G. Ferris, cercetatorul principal care se ocupa cu studiul.

El mai relateaza ca vaccinul impotriva HPV reprezinta de asemenea si o modalitate ca barbatii sa isi protejeze partenerele de viata de cancerul cervical si al trompelor uterine.

De asemenea, la Colegiul Medical din Georgia se fac mai multe studii si pentru vaccinul HPV adresat copiilor cu varste cuprinse intre 10-15 ani.

Noul vaccin HPV pentru barbati protejeaza impotriva tulpinelor 6, 11, 16 si 18 a virusului, acestea fiind raspunzatoare de aparitia cancerului.

De-a lungul vietii, barbatii sunt expusi la un risc de 80% de a prezenta virusul papiloma uman (HPV). Din fericire, in acest moment cancerul organului sexual la barbati este foarte rar intalnit, fiind vorba de un procent de 1% din cancerele aparute in randul barbatilor. Totusi, acest risc este mai crescut in cazul barbatilor circumscrisi.

Dr. Ferris marturiseste ca atat femeile, cat si barbatii sunt purtatori ai virusului papiloma uman, insa daca si barbatii vor fi vaccinati, atunci riscul de aparitie a virusului va fi din ce in ce mai scazut.

Acesta se asteapta la mai multe variante de vaccin, care in maxim 5 ani sa poata proteja impotriva tuturor celor 35 de tulpini ale virusului care afecteaza tractul genital.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

16 Noiembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre