Vaccinul antigripal sub forma de spray nazal
 

Noul vaccin antigripal sub forma de spray nazal se diferentiaza de cel traditional (de peste 50 de ani) prin faptul ca el contine virusuri active, slabite, pe cand cel utilizat pana in prezent contine virusuri inactive.

Acest vaccin, numit FluMist are aceeasi actiune ca si cel traditional, de a sintetiza anticorpi, insa pe langa formarea acestora la nivel sangvin, FluMist stimuleaza formarea anticorpilor si la nivel nazal.

Datorita faptului ca nasul este o poarta de intrare a virusilor, anticorpii de la acest nivel sunt foarte importanti in apararea organismului, de aceea vaccinul FluMist este mult mai eficient decat vaccinul traditional.


Initial, vaccinul FluMist era recomandat doar persoanelor sanatoase cu varste cuprinse intre 5 si 40 de ani, fiind interzisa vaccinarea copiilor sub 5 ani.

Conform unor noi studii, s-a demonstrat ca acest vaccin sub forma de spray nazal este recomandat copiilor cu varsta minima de 2 ani. Luna trecuta, aceasta recomandare a fost aprobata oficial de catre FAD ( Administratia Alimentatiei si Medicamentelor), insa s-a specificat ca acei copii care sufera de astm sau probleme respiratorii ar trebui sa opteze pentru vaccinul traditional.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

25 Octombr ie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul