Vaccinul HPV, cel mai dureros din copilarie
 
Expertii spun ca vaccinul care previne cancerul de col uterin la fete pare a fi cel mai dureros vaccin din copilarie, relateaza Associated Press.

In primul an in care a fost folosit, s-au inregistrat reactii adverse la vaccinare cum ar fi lesinul, dar nu se stie clar daca durerea provocata de vaccin este motivul acestei reactii adverse.

In general, fetele spun ca durerea dureaza putin; multe reactioneaza cu o simpla grimasa. Insa unele adolescente spun ca nu pot sa doarma pe bratul injectat timp de mai mult de o zi de la vaccinare.

Specialistii atribuie aceasta durere particulelor din vaccin asemanatoare cu cele ale virusului. In ultimii ani s-a inregistrat o crestere a numarului de lesinuri in momentul vaccinarii. Dar, nu se stie clar daca Gardasil are vreo legatura cu aceasta crestere.


Gardasil este primul vaccin aprobat pentru fetele cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani pentru prevenirea HPV, human papilloma virus, care cauzeaza cancerul cervical si cancerul vaginal.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

7 Ianuar

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul