Vaccinezi copilul in plina pandemie de coronavirus? RASPUNSUL medicului Mihai Craiu

/ / Modificat: 2020-04-22
Vaccinezi copilul in plina pandemie de coronavirus? RASPUNSUL medicului Mihai Craiu

Mai mergi cu copilul sa il vaccinezi in perioada de pandemie? Medicul pediatru Mihai Craiu ii sfatuieste pe parinti sa-i duca pe cei mici la vaccin, pentru ca bolile care se previn prin vaccinare "nu sunt in carantina si nici nu lucreaza de la domiciliu."

Medicul avertizeaza ca in Romania s-au inregistrat aproape 20.000 cazuri de rujeola de cand a aparut coronavirusul in tara noastra si 64 de decese in randul copiilor.

 "Bolile prevenibile prin vaccinare nu au luat pauza"

"Pana sa putem relua viata normala (cu unele evidente ajustari, la alte realitati decat ante-COVID19) putem sa constatam ca bolile prevenibile prin vaccinare nu au luat pauza. Nu sunt In carantina si nici nu lucreaza de la domiciliu?

Ne spune Institutul National de Sanatate Publica ca ne apropiem de 20.000 cazuri de rujeola de cand evolueaza acest proces epidemic In tara noastra (si 64 de decese la copil - apropos de 0 decese la copil prin infectie cu SARS-CoV-2 In Romania!).

In fiecare saptamana apar zeci de noi cazuri de rujeola. si de alte boli contagioase - rubeola, varicela, infectie cu rotavirus sau infectii mortale cu pneumococ, meningococ sau Haemophillus influenzae tip b. Ca sa pomenesc doar unele din bolile pentru care exista posibilitatea preventiei prin vaccinare.

Si eu am incurajat ferm parintii sa respecte strict distantarea sociala si sa foloseasca masca (Inca de pe vremea cand voci oficiale spuneau altceva). Si eu am avut pozitii discutabile fata de anumite aspecte care erau incomplet elucidate. Dar In ce privesc vaccinurile am afirmat mereu ca ele sunt eficiente si necesare tuturor copiilor sanatosi.

Cred ferm ca rolul medicului pediatru este sa vorbeasca despre fapte stiintifice dovedite si sa ofere solutii practice. Despre prognoze si simulari sunt chemati altii sa vorbeasca.Zeci de parinti m-au Intrebat despre vaccinurile programate in aceasta perioada...

SFAT PRACTIC - Da, este necesar sa mergeti sa vaccinati copiii dumneavoastra, si acum In timpul pandemiei. Daca aranjaţi cu medicul dumneavoastra de familie sa faceti vaccinul la prima ora, dimineata, dupa ce cabinetul a fost sterilizat cu ultraviolete sau tehnici similare, e perfect In siguranta copilul! Anuntati cand ati ajuns la cabinet si asteptaţi In masina sa fiti chemati. Cand va cheama puteti sa intrati fara a astepta In hol, langa alte persoane, si faceti vaccinul in siguranta," a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Vaccinare Copii

Articole recomandate

Citeste si despre