Va disparea coronavirusul daca vine caldura? Raspunsul specialistilor

/ / Modificat: 2020-03-13
Va disparea coronavirusul daca vine caldura? Raspunsul specialistilor

Coronavirusul se raspandeste cu repeziciune pe tot globul. Aproape 5000 de oameni si-au pierdut viata din cauza noului virus.


Pentru ca este un virus nou, cercetatorii cauta raspunsuri pentru a putea lupta impotriva COVID-19. Printre informatiile depsre coronavirus au circulat si aceea ca dispare la temperaturi ridicate, intre 20 si 30 de grade.

Michael Ryan, directorul executiv al Programului pentru urgente sanitare al OMS, a declarat ca nu exista dovezi care sa sugereze ca epidemia de COVID-19 va disparea in vara. ''Nu stim deocamdata care va fi activitatea sau comportamentul virusului in diferite conditii climatice. Trebuie sa presupunem ca virusul va avea in continuare capacitatea de a se raspandi si este o speranta falsa sa spui ca, pur si simplu, va disparea daca vine vara, asa cum se intâmpla cu gripa," a precizat Ryan, care a avertizat impotriva presupunerii ca virusul ar disparea pur si simplu in timpul verii, precum gripa, potrivir Digi24.

Ce spun epidemiologii

Si epidemiologii au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca incalzirea vremii sa nu opreasca epidemia.

''Nu stim daca acest virus va fi sezonier pentru ca nu am avut experiente anterioare cu acest virus,"  a declarat epidemiologul american Stephen Morse de la Universitatea Columbia intr-un articol publicat pe FactCheck.org. ''Este posibil sa fie sezonier, insa este inca prea devreme sa spunem acest lucru," a adaugat Morse, citat de Agerpres.

Daca epidemia va inregistra un declin pana in luna aprilie depinde de factori precum gradul de raspandire a virusului, precum si de masurile de carantina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Caldura Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre