VIDEO. Infirmiere de la Spitalul Universitar din Bucuresti, filmate cand injurau si loveau pacientii

/ / Modificat: 2019-05-16
VIDEO. Infirmiere de la Spitalul Universitar din Bucuresti, filmate cand injurau si loveau pacientii

Trei infirmiere de la Spitalul Universitar din Bucuresti au fost filmate cand injurau si loveau mai multi pacienti aflati in stare grava. Una dintre ele a fost inregistrata chiar in timp ce spunea ca i-ar ucide pe toti.

Pe unul dintre pacienti l-a amenintat ca ii taie mana: "Baa, cu tine vorbesc! Ia mana de aici! Ia mana, ma, n-auzi! Daca o mai scoti, sa dea dracu daca nu ti-o tai (n.r. – mana)!"

Un alt pacient a fost certat pentru ca ar fi facut pe el. "Pune mana sa vezi! Pune mana pe blugi. Pai, de ce e ma uzi?" La un moment dat se aude cum o infirmiera spune ca i-ar omori pe toti.

Dupa ce filmarea a aparut in mediul online, conducerea spitalului a precizat ca "nu tolereaza in niciun fel agresiunea fizica sau verbala si se straduieste sa raspunda prin metode pasnice la toate incercarile de provocare din partea pacientilor si apartinatorilor acestora."

Sorina Pintea cere concedierea infirmierelor

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a luat atitudine dupa ce a vizionat imaginile si a declarat ca se delimiteaza de atitudinea celor trei infirmiere.

"Comisia de disciplina se va intruni maine dimineata si va stabili sanctiunile. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie aplicata cea mai drastica sanctiune si anume desfacerea contractului de munca. Este clar ca aceste persoane nu au ce cauta intr-un spital," a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital

Articole recomandate

Citeste si despre