Usturoiul folosit la mancare ar trebui zdrobit inainte de folosire


Proprietatile benefice asupra sanatatii ale usturoiului se pastreaza daca acesta este zdrobit inainte de utilizare. Daca aveti o reteta de mancare cu usturoi, acesta ar trebui zdrobiti inainte de utilizare. Aceasta se pare ca este cea mai buna metoda de a-i conserva proprietatile benefice asupra sanatatii pe perioada gatirii. Usturoiul are in componenta substante care ajuta la prevenirea aparitiei trombilor vasculari. Pana de curand majoritatea studiilor au testat doar usturoiul crud, nepreparat, insa procesul de preparare termica poate distruge substantele anticoagulante din componenta usturoiului.


Studiul condus de Claudio Galmarini de la Facultatea de Stiinte Agricole din cadrul Universidad Nacional de Cuyo din Argentina a demonstrat faptul ca prin zdrobirea usturoiului inainte de preparare acesta isi pastreaza proprietatile anticoagulante.

Echipa de cercetatori a descoperit ca usturoiul preparat timp de trei minute in apa clocotita sau la cuptor la temperatura de 200 grade Celsius are aceiasi cantitate de substante anticoagulante ca si usturoiul crud.

Insa prepararea usturoiului nezdrobit o perioada de sase minute determina disparitia completa a efectelor anticoagulante ale usturoiului, au declarat cercetatorii din Argentina. Aceleasi metode de gatire au fost folosite apoi si pentru usturoiul zdrobit, observandu-se in acest caz pastrarea efectelor anticoagulante cu toate ca acestea s-au diminuat considerabil dupa prepararea usturoiului o perioada de trei pana la sase minute.

Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro

26 Februari e 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul