Un test ADN poate preveni cancerul cervical
 

Cercetatorii spun ca un test ADN pentru virusul care cauzeaza cancerul cervical ajuta la detectarea unor potentiale leziuni periculoase care pot fi detectate mai devreme asa decat cu testul Papanicolau, relateaza Reuters Health.

Testul le-ar scuti pe femei de multe teste si le-ar oferi posibilitatea de a primi devreme un tratament pentru leziunile care pot duce la cancer.

Intr-un test Papanicolau, medicii iau celule din cervix si le examineaza la microscop cautand anormalitati care sa indice leziuni precanceroase.

Testul ADN cauta urme ale infectiei cu human papilloma virus (HPV) care cauzeaza cancerul cervical.


Studiul sugereaza ca testul ADN este mult mai bun deoarece un test Papanicolau nu este indeajuns de sensibil pentru a detecta leziunile.

Studiul a inclus 17.000 de femei cu varste cuprinse intre 29 si 56 de ani care au fost impartite in doua grupe. Intr-o grupa s-a efectuat testul Papanicolau si in cealalta testul ADN.

Cinci ani mai tarziu, cercetatorii au folosit ambele teste si au descoperit ca testul ADN a detectat cu 50% mai multe leziuni precanceroase.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

4 Octomb

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul