Un nou vaccin impotriva cancerului ovarian
 

Oamenii de stiinta de la Roswell Park Cancer Institute din Buffalo, New York, au raportat ca un vaccin experimental ar putea ajuta la prevenirea cancerului ovarian, relateaza WebMD Medical News. Acest vaccin este inca in stadiul de testare si a fost conceput pentru a preveni recidiva cancerului ovarian care are o rata extrem de mare (pana la 70%).

Acest tip de cancer este cel mai intalnit dintre toate tipurile de cancer ale aparatului reproducator si o cauza frecventa a mortii la femei deoarece este detectat foarte tarziu.

Vaccinul imbunatateste imunitatea organismului, mai exact ridica nivelul de sange al anumitor sisteme celulare cu rol in imunitate. Pana acum, a fost testat pe 18 femei care au facut chimioterapie. Li s-au administrat 5 injectii la fiecare 3 saptamani. In total, au primit aproximativ 15 injectii.


Vaccinul a fost eficient timp de 6 luni la unele persoane si un an la altele. Nu s-au observat efecte secundare in afara de durere la locul injectarii. Deocamdata, nu s-a ajuns decat la prima faza de testare din cele 3, dar specialistii spera ca in urmatorii 5 ani experimentele vor lua sfarsit.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

9 Augus

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul