Un copil din 20 sufera de astm bronsic


Desi este cea mai frecventa boala cronica intilnita la copii, nu se cunoaste numarul tuturor copiilor afectati de astm.

Ministerul Sanatatii a alocat, in 2004, doar 50.000 de euro pentru combaterea acestei maladii. 7% dintre adolescentii intre 13 si 14 ani sufera de astm bronsic. Principala cauza a bolii este predispozitia genetica (in 80% dintre cazuri), amplificata de factorii ambientali: infectiile, fumul de tigara, praful, polenul etc. Numarul mare de bolnavi este cauzat de diagnosticarea tardiva, care atrage cu sine ireversibilitatea bolii.

Astfel, copiii dau un randament scazut la scoala si nu pot depune un efort fizic prea mare. Mai mult, 2/3 dintre ei sufera si de crize nocturne, care le degradeaza calitatea vietii.

Desi este cea mai frecventa boala cronica, Ministerul Sanatatii a alocat in 2004 doar 50.000 de euro pentru programele nationale de combatere a astmului, in situatia in care guvernul SUA cheltuie anual 7,4 miliarde de dolari pentru astfel de programe. Din lipsa de fonduri si de personal, Asociatia Pacientilor cu Astm Bronsic nu poate demara studii pentru a determina numarul exact de bolnavi. Pe de alta parte, Asociatia nu poate cere mai multi bani din partea ministerului, chiar din aceasta cauza - lipsa unor informatii centralizate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul